Cookart, Oog-smakelijk?!

26-10 / Lekker

‘Het oog wil ook wat’ & ‘Eet smakelijk!’ zijn bekende uitdrukkingen, niet waar. In het boek Cookart, de kunst van het eten combineren ze deze twee, want volgens Jennifer Foster en Lianne Koster draait alles om smullen en schoonheid, kunst en koken, smaak en sfeer! Wil jij weten hoe? Lees dan verder en doe mee aan onze winactie.

Zintuig ‘zien’

Vorige week viel een exemplaar van dit prachtig vormgegeven boek op mijn mat. Iets om meteen al heel blij van te worden: stevige kaft, kleurige foto’s en een goed leesbaar lettertype. Dat laatste vind ik persoonlijk erg fijn wanneer ik met vieze handen het recept van afstand wil checken. Zintuig ‘zien’ is bevredigd, nu smaak nog…

Het boek is onderverdeeld in vijf categorieën; Eet, Snoep, Snack, Drink en Maak. De recepten zijn aangeduid met grappige woordspelingen zoals past-ie-naak(t)soep en avo-cadeautje. Ik kies wat recepten uit de categorie Snacks omdat wij op vrijdag altijd in borrelachtige sfeer het weekend inluiden. Notencraacker, Spread voor groentjes, Dip Ge-biet, Worteldonuts en Aangeklede kip, allemaal eenvoudig te bereiden binnen maximaal 30 minuten.

Aangeklede kip

Omdat de makers van het boek zowel volwassenen als kinderen een andere kijk op eten willen geven, ben ik vooral benieuwd naar de reacties van mijn Kids. Met stip op 1 de Aangeklede Kip, waarom ik hier zo weinig van had gemaakt… Notencraackers mochten iets korter in de oven en het smeersel van erwtjes vonden ze meer een zomerdipje, maar de rode biet/kikkererwtenspread mag dit najaar op herhaling.

cookart1

Vervolgens de worteldonuts! Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik hier iets gesmokkeld heb met het recept. Uiteraard niet in het basisbeslag met de wortel, dadels, amandelmeel, koekkruiden plus hun tip om fijngehakte walnoten en vanillesuiker toe te voegen. Maar… bij gebrek aan een donutvorm heb ik voor een cupcake bakblik gekozen en ik lust geen glazuur; wat wel een must is op een donut. Voor mij dus een cream cheese frosting, de klassieke combi met worteltaart dus waarom niet op een worteldonut/cupcake…en ze vonden het toch lekker! Frosting kun je ook kleuren dus qua styling zit je goed en smaak is uiteraard persoonlijk.
cookart2

Dit weekend willen mijn kinderen aan de slag met de reuze paddenstoelentaart, de tropicaantjes en bloemkoolpizza’s. En komende feestdagen probeer ik de bloemstukjes in gelatine zeker uit. Concluderend; een vrolijk kookboek wat jong en oud aanspreekt en smaakt naar meer.

Winnen!

Goedgevoel.nl mag één exemplaar van dit mooi vormgegeven boek verloten onder onze lezers. Wat moe je hiervoor doen? Like onze Facebookpagina en dit bericht en laat in een reactie weten waarom jij dit boek wil winnen. Dus alvast Oog-smakelijk!

Eet jezelf gezond - Whole30
Eet jij graag broccoli? Mooi, want het is super gezond!
Laura
Laura

Latest posts by Laura (see all)

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top