10 gewoontes van extreem gelukkige mensen

31-01 / Gezellig

Volgens de Amerikaanse psycholoog Martin Seligman wordt 60% van ons gelukt bepaalt door onze genen en omgeving en ligt de overige 40% in onze eigen hand. In één van zijn onderzoeken achterhaalde Seligman wat gelukkige mensen doen, waardoor ze zo gelukkig zijn. Wat blijkt? Gelukkige mensen hebben bepaalde gewoontes die jij ook eenvoudig aan dagelijks leven toe kan voegen. Een paar voorbeelden:

1. Ze omringen zich met andere gelukkige mensen. Geluk is aanstekelijk. Mensen die zich omringen met gelukkige mensen worden vanzelf ook gelukkiger (dumpen dus die chagrijnige pechvogels om je heen).

2. Ze lachen wanneer ze het menen. Een glimlach faken terwijl je je eigenlijk rot voelt, kan je stemming alleen maar slechter maken. Lach dus alleen oprecht.

3. Ze doen hun best om gelukkig te zijn. Hoe simpel het ook klinkt: je best doen om vrolijker te zijn, kan een flink boost geven aan je gemoedstoestand.

4. Ze waarderen de kleine dingen in het leven. Een glimlach van een onbekende, een mooie zonsondergang, een lekkere maaltijd.

5. Ze geven geld uit aan andere mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die geld uitgeven aan anderen, gelukkiger zijn dan mensen die vooral geld uitgeven aan zichzelf.

6. Ze zijn optimistisch. Optimisme is goed voor je gezondheid: het helpt tegen stress en voorkomt mogelijke hartproblemen.

7. Ze spenderen tijd buiten. Studies hebben aangetoond dat slechts 20 minuten frisse lucht iedere dag zorgt voor een vitaal en gelukkig gevoel.

8. Ze slapen genoeg. Hoe simpel het ook klinkt, een goede nachtrust kan je gemoedstoestand veel goeds doen.

9. Ze bewegen genoeg. Als je beweegt maken je hersenen endorfine vrij. Van endorfine wordt je gelukkig. En het vermindert gevoelens van stress, spanning of depressiviteit.

9. Ze lachen. Volgens onderzoek heeft voldoende lachen hetzelfde effect op ons geluksgevoel als voldoende bewegen.

Fotocredits

 

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top