10 redenen om (bijna) iedere avond seks te hebben met je geliefde

24-04 / Inspiratie

Het valt niet te ontkennen, zodra we het te druk hebben is seks één van de eerste dingen die het moet ontgelden. Jullie zijn te moe, te druk, hebben teveel stress of afleiding. Kortom: je bent simpelweg niet in de stemming. En dat is zonde, want er zijn genoeg redenen te bedenken waarom jullie – ondanks alle drukte – wél tijd voor elkaar moeten maken in de slaapkamer…

Het zorgt voor gezamenlijke quality time. Zeker als er een paar kinders in je huis rondrennen is het moment dat jullie samen in bed liggen één van de schaarse momenten dat je écht met z’n tweeën bent. Met elkaar vrijen geeft jullie de mogelijkheid om jullie passie en gevoel voor elkaar te tonen en elkaar te verwennen.

Het zorgt voor meer aanrakingen buiten de slaapkamer. De ochtend na een fijne nacht samen blijf je de behoefte voelen om haar een speelse tik op haar billen te geven of hem in zijn nek te kussen…

Het brengt ontspanning. Juist als je hoofd vol zit met allerlei dingen die nog gedaan moeten worden, kan seks ervoor zorgen dat je even ontsnapt uit de realiteit en je volledig aan elkaar over geeft.

Als het op de juiste manier gebeurt, hoef je daarna niet meer te sporten. Een te volle agenda zorgt ervoor dat we ook vaker dan goed voor ons is de sportschool skippen. Met een flink intensieve vrijpartij sla je twee vliegen in één klap.

Het zorgt ervoor dat jullie je met elkaar verbonden blijven voelen. Seks is voor de meeste mensen een vitaal onderdeel van een goede relatie of een goed huwelijk. Het is iets wat jullie (in de meeste gevallen) alleen met elkaar delen. Samen experimenteren en je elkaar bloot geven versterkt het vertrouwen in elkaar.

Het zorgt voor minder ruzies. Kom op, iedereen wordt weleens cranky als je te lang niet van bil bent gegaan. Plus de bovenstaande gevolgen (zoals ontspanning en meer tijd voor jullie samen) hebben ook als gevolg dat je minder vaak zal kibbelen met elkaar.

Je wordt ‘gedwongen’ creatief te blijven. Als je zo vaak intiem bent met één en dezelfde persoon dan wordt je vanzelf gedwongen om creatief te blijven in de slaapkamer. Hoe jullie daar invulling aan willen geven, da’s natuurlijk afhankelijk van jullie persoonlijke voorkeuren…

Het is eenvoudiger te plannen dan een date-night. Hoewel af en toe een avondje samen uit ook heel belangrijk is voor jullie relatie, krijg je dat om wat voor redenen (geen tijd, geen geld) niet altijd voor elkaar. Uiteindelijk eindig je wel iedere avond samen in bed, dus dan moet je er daar maar het beste (en lekkerste) van maken!

The Big O. Een orgasme ontspant je lichaam, kan pijntjes in je lichaam tegengaan en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Need we say more? 

Fotocredits Pinterest

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top