3 redenen om meer thee te drinken

22-07 / Ontspannen

Thee is gezond. Dat blijkt uit veel onderzoeken en ze noemen allerlei redenen die je waarschijnlijk wel kent: er zitten stoffen in die de kans op kanker verkleinen, het is goed voor je huid, het bevat minder cafeïne dan koffie enzovoorts.

Maar deze drie redenen om meer thee te drinken kende je waarschijnlijk nog niet:

1. Stress? Drink hem weg.
Thee, en dan vooral zwarte thee werkt heel goed tegen stress. Het zorgt voor meer ontspanning in je lichaam en cortison, het lichaamseigen stresshormoon, neemt af wanneer je regelmatig een kopje zwarte thee drinkt. Zelfs als je al spanning hebt, werkt een kopje thee gewoon goed.

2. Japanese style
Drink rooibosthee voor het slapen gaan of na de maaltijd. Rooibosthee bevat geen cafeïne en zorgt voor een betere spijsvertering. En als die goed werkt, slaap je gewoon beter.

3. Vitamines
Thee zorgt voor een beter immuunsysteem. Dat komt omdat thee aminozuren bevatten die helpen in de strijd tegen infecties en bacteriën. En in groene thee zitten ook nog polyfenolen, die krachtiger zijn en een betere bescherming bieden dan vitamine C & E. Daarbij krijg je een beter cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk.

En… wist je dat je theeblaadjes beter niet in water van 100 graden kan hangen? Ondanks dat we altijd denken dat theewater gekookt moet zijn, is het voor de theebladeren beter om het water iets af te laten koelen of niet zo heet te laten worden. Theebladeren gaan kapot in kokend water!

Latest posts by Dominique (see all)

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top