4 keer opgeruimd met wc-rollen

13-08 / Inspiratie

WC-rolletjes. Ik dacht altijd dat ze alleen maar goed waren voor een knutselig winterprogramma voor kinderen, een mooie pennenhouder voor vaderdag of andere niet heel nuttige zaken die je zo in je leven tegenkomt. Maar niets is minder waar. Vier tips die ik zo her en der tegen kwam voor het gebruiken van wc-rolletjes in huis-, tuin- en keukentaferelen.

1. Losse snoeren in een bak? En altijd als je dan de bak pakt komen alle snoeren er weer uit? Rol ze volgende keer op en stop ze meteen in een wc-rolletje. Schrijf op de wc-rol waarvoor het snoer is en voila, volgende keer pak je gewoon meteen het goede snoer uit die-bak-vol-snoeren-die-je-vast-nog-eens-nodig-hebt.

2. Panty’s, eigenlijk hetzelfde verhaal als snoeren, maar dan nog vervelender. Ze gaan door elkaar en je kan ’s morgens in dat kunstlicht nooit helemaal meteen de goede vinden. Prop ze in een wc-rolletje en schrijf erop wat er in zit. Na het dragen wel weer terug stoppen hè?

3. Pakpapierrollen houd je gewoon opgerold door ze in een wc-rolletje te doen. Keukenrol zou hierbij ook wel werken, denk ik zo.

4. Voor de groene vingers onder ons: laat je plantjes hun eerste blaadjes krijgen in een bak door in een wc-rolletje wat aarde te doen en je zaadjes hierin te laten kiemen. Je kan ze, als ze ontkiemd zijn en minimaal twee paar blaadjes hebben dan zo mét wc-rol en al in de grond zetten. Makkelijk!

Laatste berichten van Dominique (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top