7 Geheimen van mensen die altijd een schoon huis hebben

27-01 / Goed

Toegegeven, schoonmaken en het huis ‘aan kant’ houden, is niet mijn sterkste punt. Maar ach, lekker eten kunnen koken en altijd een drankje klaar hebben staan voor onverwacht bezoek is ook wat waard, toch? Toch knaagt het wel eens: waarom lijkt het alsof het anderen wél lukt om altijd een opgeruimd en schoon huis te hebben… Deze 7 tips van ‘opgeruimde types’ zouden wel eens het geheim kunnen zijn.

  1. Ze ruimen op en maken het aanrecht schoon terwijl ze aan het koken zijn. Waarom wachten tot na het diner? Meestal heb je dan toch geen puf meer. En terwijl je eten kookt of bakt, heb je best een minuutje om alvast de vaatwasser in te ruimen en het aanrecht af te nemen.
  2. Ze laten het schoonmaakwerk niet opstapelen, maar doen iedere dag een klein beetje. Ieder weekend uren schrobben en boenen, is nergens voor nodig, als je doordeweeks iedere dag een klusje doet.
  3. Ze zorgen ervoor dat iedereen meehelpt in het huishouden. Kinderen vinden het vaak zelfs leuk om een taakje te krijgen en volwassenen kunnen ieder hun eigen klusjes in huis doen.
  4. Ze maken schoonmaken leuk door een muziekje op te zetten. Zo is een uurtje schoonmaken ook gelijk een uurtje muziek luisteren, hard meezingen en dansen.
  5. Ze ruimen op voor ze gaan slapen. Hang de jassen op, ruim de tafel af en zorg ervoor dat je woonkamer er gezellig en opgeruimd uitziet. Dat is een stuk leuker wakker worden de volgende morgen.
  6. Als een taak minder dan 2 minuten tijd in beslag neemt, stellen ze deze niet uit, maar doen ze het gewoon gelijk. Erover nadenken, inplannen, het kost meer tijd dan gewoon even door de zure appel heenbijten en de taak nu doen. Dus zet die vuilniszak buiten, neem de tafel af en verschoon je bed.
  7. Als bovenstaande ‘geheimen’ niet werken… besteed het schoonmaakwerk dan uit. Heb je echt geen tijd of zin, laat je huis dan eens in de week (of twee weken) in een paar uur schoonmaken door een ander. Het kost je een paar centen, maar dan heb je wel én een schoon huis én tijd voor andere zaken. En je hoeft er niet langer steeds over na te denken wat je allemaal nog wilde doen en dat is ook wat waard.
Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top