9 Dingen die we volgens seksuologen meer moeten doen (in de slaapkamer)

14-05 / Goed

Als je al langer een relatie hebt, ontstaat een vrijpartij niet altijd zomaar spontaan. Seks kun je dan ook plannen, zo stellen seksuologen. De meeste stellen hebben seks als de omstandigheden ernaar zijn en als ze zich ontspannen voelen. Gelukkig zijn er manieren om de zin in seks te stimuleren.

  1. Ga samen naar bed. Klinkt logisch, maar veel stellen gaan op verschillende tijden slapen, waardoor de een al slaapt als de ander naar bed gaat. En dat is niet bevorderend voor je seksleven.
  2. Neem om de beurt het initiatief. Vaak sluipt het er in dat de een vaker het initiatief voor seks neemt dan de ander. Er ontstaat meer gelijkwaardigheid als je omstebeurt de eerste stap neemt.
  3. Experimenteer. Zorg ervoor dat seks geen sleur wordt en experimenteer. Zo houd je je seksleven, ook na meerdere jaren, spannend en opwindend.
  4. Zie seks niet als onderdeel van je to do-lijst. Seks gaat om ontspanning en plezier.
  5. Bespreek je fantasieën. Net als nummer 3 zorgt dit voor verrassingen en spanning in de slaapkamer.
  6. Ben intiem met je partner. Kus, knuffel, kriebel, masseer. Door aan elkaar te zitten, ontstaat een vrijpartij vaak spontaan.
  7. Maak seks bespreekbaar binnen je relatie. Veel stellen hebben het liever niet over seks, ook niet met elkaar. En dat is juist zo belangrijk. Verwachtingen, wensen en no-go’s kun je maar beter bespreken.
  8. Plan regelmatig een dag, avond of weekend waarin jullie samen zijn. Door veel tijd met elkaar door te brengen en een sfeer van ontspanning en intimiteit te creëren, ontstaat er ook meer ruimte voor seks.
  9. Seks is meer dan rechtoe rechtaan seksen. Er zijn nog 101 dingen die leuk en lekker zijn om samen te doen als jullie seks hebben. Die hoeven we niet voor je in te vullen, toch?
Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top