Gezond blijven

9 Tips om gezond te blijven

14-03 / Inspiratie

Gezond zijn en fit blijven, is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het krijgen van een ziekte, heb je natuurlijk niet in de hand, maar als je lichamelijk gezond bent, kan ook jij fit en gebalanceerd leven. We geven je 9 ‘regels’ die iedere fitte persoon volgt. Print ze uit en lijst ze in :-).

  1. Plan en organiseer. Het is bewezen dat als je een keer per week je boodschappen doet, je gezonder en gevarieerder eet dan als je iedere dag naar de supermarkt gaat. Zorg ervoor dat je geen honger hebt als je je wagentje staat te vullen.
  2. Hou bij wat je ongeveer eet. Zo krijg je inzicht in wat je naar binnen werkt. Vaak is dit meer dan je denkt. Blijf in evenwicht: eet je een keer pizza, eet de dagen erna dan wat lichters.
  3. Eet en drink met mate. Gebruik kleinere glazen en borden, dat helpt echt al een heleboel. Een zak chips hoeft niet in een keer op; pak in plaats daarvan een schaaltje dat je vult. Op deze manieren ben je je bewuster van wat je tot je neemt en is het redelijk eenvoudig hierin te matigen.
  4. Wees matig met alcohol. Ondanks veel ‘pretstudies’ over de positieve effecten van alcohol, is iedereen het hierover eens: drink niet te veel. Op de lange termijn is veel alcohol niet goed voor je, niet voor je lijf, maar ook niet voor je hersenen.
  5. Focus je op je gezondheid, niet op gewichtsverlies. Gewichtsverlies moet altijd een bij-effect zijn; in de eerste plaats gaat het om jouw welzijn en gezondheid.
  6. Stel realistische doelen. Niks zo demotiverend als doelen aan jezelf stellen, die je never nooit gaat realiseren. Motiveer jezelf en stel kleine, haalbare doelen.
  7. Verzin geen uitvluchten of excuses. Geen tijd, geen zin, te warm, te koud, te nat? Geen redenen om niet te bewegen. Je kunt altijd je rondje wat korter maken of wat eerder naar huis gaan, maar als je je voor hebt genomen om te gaan sporten, doe dit dan ook!
  8. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te ontspannen. Je kunt nu eenmaal niet 24/7 in touw zijn en je brein verdient ook rust.
  9. Slaap voldoende. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: goed en voldoende slapen is zo belangrijk. Voor alles. Dus ook voor jouw welzijn.
Mathilde
Latest posts by Mathilde (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top