Hoofdpijn

9 x Eten dat helpt tegen hoofdpijn

18-06 / Gezellig

Ai, was het gisteren net iets te laat en net iets te gezellig met net een klein beetje borreltje te veel? Negen eettips bij hoofdpijn.

  1. Gebakken aardappel. Aardappelen zitten boordevol kalium en dat helpt tegen uitdroging. Aangezien je gevoel van een hang over daardoor veroorzaakt wordt, helpt het om een flinke portie aardappels te eten. Misschien is daarom een patatje na het stappen ook wel zo lekker?
  2. Watermeloen. Deze vrucht zit – de naam zegt het al – boordevol water. Daarnaast is het lekker zoet en ook nog eens rijk aan mineralen, zoals magnesium. Bessen, komkommer, meloen, soep, tomaten en sla zijn ook heerlijke dorstlessers.
  3. Koffie. Van te veel cafeïne wordt je vochttekort alleen maar groter, waardoor je hoofdpijn zal toenemen. Maar niemand zal ontkennen dat een flinke kop koffie de kater minder maakt. Hou het wel bij een kopje, anders wordt je kater juist erger.
  4. Volkoren brood. Omdat brood vol vezels zit, helpt het je hersenen weer voldoende vocht op te nemen, waardoor je hoofdpijn vermindert.
  5. Amandelen. Ook amandelen zitten boordevol magnesium, goed voor je bloedvaten, en daardoor kater-verminderend. In dezelfde categorie plaatsen we bananen, abrikozen, avocado’s en cashewnoten.
  6. Pittig eten. Ik heb al vaker gemerkt, dat ik, als ik een kater heb, trek heb ik curry en noedelsoep. Gepeperd eten opent je luchtleven en helpt de druk in je hoofd te verlichten, blijkt de verklaring te zijn.
  7. Yoghurt. Calcium helpt tegen dat geklop in je hoofd.
  8. Sesamzaad. Sesam is rijk aan vitamine E en dat helpt weer tegen hoofdpijn. Daarnaast zit het ook boordevol magnesium.
  9. Spinazie. Het hielp Popeye, maar het is ook goed tegen jouw hoofdpijn, omdat het je bloeddruk verlaagt.

Meer lezen? We deelden eerder een heerlijk recept voor een anti-katerbrunch

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top