AQUA RAKET

28-03 / Leuk

Dit is de zomerse eyecatcher met een hoog ‘wil ik ook hebben’ gevoel. Het ideale speelding: De Rokit. Simpel, wetenschappelijk en educatief verantwoord, maar vooral heel erg leuk. Het enige wat je extra nodig hebt is een fles, een fietspomp en liters water.

De Rokit water raket is niets anders dan een dop met rubberen huls en 3 vleugels, en een fietspompslang met een nippel. Neem daarbij een petfles en een groot open veld en de vreugde kan beginnen.

Je vult de fles halfvol met water, of leuker: je laat je kinderen op en neer naar de zee rennen om hem steeds te vullen. Je draait de dop erop, steekt de nippel in de rubberen huls, zet de fles omgekeerd rechtop en begin met pompen.

De luchtdruk, boven in de fles wordt opgevoerd. De spanning stijgt… En als het rubber het niet meer kan weerstaan schiet de slang los en peert de fles zich met uitspuitend water meters hoog de lucht in. Leeg landt de fles weer op de grond en wie hem vangt mag zo pompen. Wat een genot.

Het ziet er misschien duf uit, met een lege fles en een fietspomp over het strand, maar na de eerste lancering wil iedereen er ook zo bijlopen.

rokit-flesWaterrocket lancering

Fedor
Laatste berichten van Fedor (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top