Chocolade als medicijn

29-06 / Inspiratie

We wisten al dat cacao gezond was en in rauwe vorm (onverhit) zelfs een superfood is (meeste antioxidantrijke product ter aarde!) maar dat het zelfs kan helpen in de strijd tegen Alzheimer? Dat is wat wetenschappers recentelijk publiceerden. Ze beweren dat in cacao extracten zitten die de aftakeling van het brein tegen kunnen gaan.Onderzoekers vroegen zich af of het mogelijk is om de opeenstapeling van schadelijke moleculen rond de synapsen in de hersenen te voorkomen (hetgeen wat Alzheimer veroorzaakt). Om dat te achterhalen, richtten ze zich op cacao-extracten met verschillende hoeveelheden polyfenolen: antioxidanten die ook in groente en fruit te vinden zijn.

Wat bleek: cacoa-extract met de hoogste hoeveelheid polyfenolen werkten het beste tijdens muizenproeven. Ze hopen dat dit onderzoek leidt tot een voedingssupplement met deze specifieke polyfenolen. Dat zou een goedkope en makkelijke manier zijn om Alzheimer in een vroeg stadium tegen te gaan.

RECEPT CHOCO MOUSSE
Voor de cacao-liefhebbers en de vergeetachtigen, hier nog een lekker en gezond recept voor een rauwe chocomousse, van Vegadutchie:

INGREDIËNTEN:

– 1 banaan
– halve avocado
– 4 el amandelmelk
– 2 el rauwe cacaopoeder (bij natuurvoedingswinkel)
– 1 tl tahin
– 1 el agavesiroop of ahornsiroop
– 1 el kokosrasp

Mix al deze ingrediënten tot een egale mousse. Garneer met amandelen, kokosrasp, banaan of gojibesjes. Smullen zonder schuldgevoel. Vullend genoeg als ontbijt, of als lekkere middagsnack.

Bronnen: scientias.nl & vegadutchie.nl

Leoni
Latest posts by Leoni (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top