Creatief bijdragen

09-12 / Goed

Eens per maand geef ik vrijwillig tekenworkshops op een dagbestedingscentrum. Iedereen uit de wijk is welkom maar de meeste deelnemers zijn bewoners van de woongroepen. Wat blijkt: deze middagen betekenen voor hen meer dan een paar uurtjes bezig zijn. Creativiteit verdrijft hun zorgen en nog belangrijker, het resultaat geeft een goed gevoel!

Laagdrempelig

Vanuit het centrum was de wens: “workshops waarin ze kennismaken met kunst en leren werken met verschillende materialen”. Dat was voor mij weer een uitdaging, want mijn kunstgeschiedenislessen zijn van lang, lang geleden. Maar als ervaringsdeskundige op het gebied van workshops en internet als bron, lukt het mij laagdrempelige opdrachten te verzinnen.

De eerste workshop vond ik dus behoorlijk spannend. Om je een indruk te geven; twaalf deelnemers, een doventolk en een schrijftolk, met een haperende beamer in de kapel van het aangrenzende verzorgingshuis. Bij aanvang dacht ik echt: waar ben ik aan begonnen? Eenmaal op gang verliep alles goed totdat iedereen na afloop heel snel wegging. Uhm…toch niet zo goed als gedacht?

Moe en voldaan

Wat bleek; hun vlugge vertrek mocht ik opvatten als een compliment, ze waren moe en voldaan! Nou daar kon ik me wel in herkennen! Voor 2017 staan de workshops wegens groot succes alweer op de agenda en dat maakt mij zo blij. Op deze manier van meerwaarde zijn voelt goed en past heel erg bij wie ik ben.

Oproep voor vrijwilligers

Er is altijd veel vraag naar vrijwilligers, mensen die een uurtje willen wandelen, helpen bij het eten of mensen van a naar b brengen….ga zo maar door. En ja, onze agenda’s zitten vol, maar je weet dat je ook incidenteel kan bijdragen! Ik zeg: doen, best kans dat jij iemand met jouw tijd en aandacht ook een heel goed gevoel kan geven en reken maar op wederkerigheid.

Ps: mijn eigen favoriete workshopplek is www.elleaime.nl in Rotterdam.

Laura
Laatste berichten van Laura (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top