Dansend door het leven

28-02 / Inspiratie

Sinds ik vorig jaar het roer heb omgegooid, gebeuren er allemaal mooie dingen. Zo fijn te ervaren dat je door het “oude” los te laten, in staat blijkt te volgen wat op je pad komt. Het voelt een beetje als “dansen door het leven”.

Loslaten

Kennen jullie deze uitdrukking: “als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg”? Inmiddels is het mijn motto geworden en helpt het richting bepalen. Zo laat ik me niet meer weerhouden iets uit te proberen, ben ik niet meer bang ergens minder goed in te zijn, om iets te doen puur voor de leuk in plaats van nuttig. En zo bokst deze mama van 42 alweer ruim een jaar en ben ik gestart met Salsa-lessen zonder dat ik zelf een danspartner heb!

Mijn oude werk en de bijbehorende “status” die ik daaraan had verbonden… Ook losgelaten! Dan ben je ineens iemand die werkloos is met een uitkering. Heel spannend met een hypotheek en een gezin en echt niet gemakkelijk. Maar inmiddels zijn wij tot rust gekomen, zitten de drie kids lekkerder in hun vel en is er veel minder gedoe. Strakke budgetten: jazeker. Maar we hebben ons nog nooit zo goed gevoeld als nu.

Omgaan met afwijzing

Werkloos zijn, betekent solliciteren en dus ook afgewezen worden. Zoals bij die ene baan waarvan ik dacht dat mijn CV perfect passend was, waarvoor ik een superbrief had gedicht en waar mezelf al helemaal aan het werk had gedroomd… Helaas. Met een beetje geluk krijg ik meer dan een standaard afwijzing. Toch hebben afwijzingen mij sterker gemaakt. Door telkens opnieuw een motivatie te schrijven die past bij de vacature, heb ik mezelf beter leren kennen. Wat kan ik wel, wat niet en misschien nog belangrijker: waarom wil ik deze functie eigenlijk? Welke feedback kan ik gebruiken en wat leg ik naast me neer? Op dit moment ben ik nog steeds op zoek naar werk, maar per 1 maart heb ik wel een stageplaats in de pocket! Hoe gaaf is dat?!

Vertrouwen op jezelf

Je niet meer zo druk maken om de heersende gedachten, kaders en moetens, hoort misschien wel bij de 40+ leeftijd. Inmiddels kun je vertrouwen op jezelf, op je netwerk en raak je gewend aan de veranderingen in het leven. Ik ben nu vrijer in mijn denken en doen en daardoor echt een leuker mens, moeder en (dans)partner. Zolang ik maar luister naar het ritme van mijn leven is en komt het allemaal goed.

Laura
Laatste berichten van Laura (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top