Dat horen we graag: knuffelen na de seks is bewezen goed voor de relatie

30-04 / Lekker

Wie houdt er niet van: knuffelen na een goede vrijpartij? Nog even nagloeien en weer op adem komen in elkaars armen. Woorden zijn niet nodig, deze non-verbale communicatie tussen jullie zegt genoeg.

Dat het fijn is, dat weten we wel. En hoewel het een beetje een schot voor open doel is, blijft het leuk om bevestigd te krijgen dat zo’n after-sex knuffel ook goed is voor ons seksleven én onze relatie.

Onderzoekers aan de University of Toronto Mississauga bestudeerden het knuffelgedrag van mensen. Volgens de onderzoekers zou knuffelen na de seks niet alleen een positieve invloed hebben op het seksleven, maar ook op de relatie. Oxytocine zou hierbij een grote rol spelen. Dit zogenoemde knuffelhormoon wordt tijdens de seks door je lichaam aangemaakt en bevordert de band tussen twee mensen. Daarnaast zorgt het voor een ontspannen gevoel, vermindering van stress en verzachting even eventuele fysieke of emotionele pijn. Plus: als je zo dicht bij elkaar blijft liggen, is de kans op een ronde twee een stuk aannemelijker…

Fotocredits

Latest posts by Anna (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top