De beste anti-kater tips

01-01 / Inspiratie

Goedemorgen! Welkom in het nieuwe jaar. Heb je gisteren een gezellige NYE gehad? En voel je dat nu dat nu in je hoofd, buik en misschien nog wel meer plekken? Je bent niet de enige… Om je uit de brand te helpen verzamelden we de beste anti-kater tips. Doe er je voordeel mee!

Het is een open deur, maar vocht, vocht en nog eens vocht binnen krijgen is van groot belang. Dit doe je enerzijds natuurlijk door voldoende water te drinken, maar ook door voedsel met veel vocht zoals groenten of fruit te eten.

Nadat je jezelf met je bonkende hoofd uit bed hebt gesleept is het tijd voor een goed ontbijt. Aldehyde, de stof die in je lichaam ontstaat wanneer je teveel drinkt, wordt afgebroken door cysteine, een stofje dat in eiren zit. Ga voor een full english breakfast met gebakken eieren, tomaten (want daar zit ook cysteine in), bacon en wat champignons. Paddestoelen werken namelijk als een antioxidant omdat ze vol vitamine B zitten.

Toch iets te heftig? Een bordje havermout doet ook wonderen, dat stabiliseert namelijk je bloedsuikerspiegel. Banaantje erbij om je geïrriteerde maag en kloppende hoofd tegen te gaan.

Nog iets tegen die rommelende maag en dat misselijke gevoel: een glaasje cola of ginger ale.

En ’s avonds? Dan eet je het beste iets dat lekker spicy is, zo zweet je de rest van de giftige stoffen in je lichaam er lekker uit. Ben je morgen weer fris en fruitig!

Fotocredits

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top