De hik, moe of buikpijn? Duik tussen de lakens!

09-05 / Gezellig

De ultieme aantrekkingskracht tussen jou en je partner (of scharrel) zou natuurlijk reden voldoende moeten zijn om regelmatig met elkaar te vrijen. Maar we weten daarnaast dat seks – en dan specifiek het hebben van een orgasme – goed is voor onze gezondheid, want het helpt tegen allerlei klachten en kwaaltjes. Voor wie ze weer even vergeten was, zetten we de bekende én vast minder bekende gezondheidsvoordelen van het orgasme nog eens op een rijtje. Enne, een orgasme is een orgasme, dus da’s ook goed nieuws voor de vrijgezellen onder ons:

De hik. Dacht jij dat schrikken het enige redmiddel tegen de hik was? Think again. Om de hik te stoppen dient een bepaalde hersenzenuw (de zogenaamde nervus vagus) gestimuleerd te worden. En dat gebeurt bij, jawel, seks!

(Hoofd)pijn. Als je last hebt van stevige hoofdpijn ben je niet altijd enorm in de stemming voor seks. Maar het is eigenlijk wel aan te raden! De endorfine die vrijkomt tijdens de seks heeft namelijk een pijnstillend effect op het lichaam.

Stress, spanning en depressie. Gestresst na een lange dag werken of een beetje in een sombere stemming? Geef je dan eens over aan je geliefde. Tijdens het vrijen en bij het orgasme komt naast endorfine ook het oxytocine vrij, een hormoon dat ervoor zorgt dat we enerzijds ontspannen en daarnaast een gelukkig gevoel krijgen.

PMS klachten. Het premenstrueel syndroom (PMS) zijn symptomen die bij sommige vrouwen vlak voor de menstruatie optreden. Logisch dat die klachten eveneens een mood killer kunnen zijn, maar laat je toch verleiden naar de slaapkamer. Bij een orgasme trekken de geslachtsorganen en bekkenbodemspieren samen en dat kan er (in samenwerking met die oxytocine en endorfine) voor zorgen dat je klachten flink afnemen.

Slapeloosheid. Seksen voor het slapengaan heeft twee goede redenen. Enerzijds zorgt het doen van een vermoeiende activiteit ervoor dat je daarna vanzelf sneller in slaap valt, daarnaast zorgt de aanmaak van oxytocine er ook voor dat je sneller moe wordt. Goed uitsloven en zorgen voor een happy end laten jou na de seks dus slapen als een roosje.

Latest posts by Anna (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top