De liefde van de vrouw gaat (ook) door de maag

19-08 / Inspiratie

Dat de liefde van de man door de maag gaat, dat weten wij natuurlijk al jaren. Misschien is het zelfs wel één van de redenen dat jullie al zo lang samen zijn! De beste man moet alleen weten dat vrouwen ook veel beter reageren romantische gebaren, acties en prikkels als zij gegeten hebben. Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag, dat blijkt uit een test door de Amerikaanse onderzoekster Alice Ely.

Ely liet een groep vrouwen met een gemiddeld BMI voorafgaande aan haar onderzoek acht uur lang vasten. Vervolgens kregen deze vrouwen zowel romantische, als neutrale beelden te zien en werden hun reacties gemeten onder een MRI-scan. Vervolgens kregen de dames allemaal een lekkere maaltijd voorgeschoteld en kregen zij opnieuw de beelden te zien. Dat leverde interessante inzichten op.

Wanneer de vrouwen een voldaan gevoel hadden, reageerden de hersenen veel intensiever op romantische beelden, dan op het moment dat de vrouwen met een hongergevoel zaten. Romantisch avondje voor jullie tweeën gepland? Zorg in ieder geval voor voldoende lekkere hapjes!

Fotocredits

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top