De zomer op kantoor? 4 tips

21-07 / Goed

De zomer is van oudsher stil op kantoor. Vaak zijn meerdere collega’s met vakantie, de bazen zijn de deur uit, de deadlines zijn pas in oktober en de mensen die je nodig hebt bij andere bedrijven zijn ook weg. Heerlijk rustig dus eigenlijk. Maar ook niet al te leuk om de zomer binnen te zitten. Vier tips om je tijd door te brengen op een nuttige en leuke manier:

1) Ruim je bureau en de kasten op. Plan elke dag een half uurtje van je tijd, bijvoorbeeld na de lunchpauze om iets op te ruimen. Vergeet ook je virtuele planken niet, de mappen en bestanden op je computer. Is alles nog nodig, of is het tijd om te archiveren? Hetzelfde geldt voor je mailbox.

2) Neem een picknickmand mee naar kantoor. Elke dag kan je met de mensen die er wel zijn heerlijk buiten lunchen. Als iedere dag iemand anders een salade of heerlijke lunchversnapering maakt, kun je heerlijk genieten van de zon tijdens de lunch. Natuurlijk zal niet overal gras zijn in de buurt, maar als je een leuk kleed meeneemt, is picknicken ook op een bedrijventerrein al snel leuk. Beetje creatief zijn!

3) Het is natuurlijk minder leuk dat je moet werken als het buiten zo’n 28 graden is, maar je kan de zon ook gewoon naar je kantoor halen. Een boeketje bloemen in een kleurrijke vaas, een nieuw likje verf op die grijze muur of leuke vakantiefoto’s of fleurige knipsels op het prikbord. Zo zorg je ervoor dat het toch een beetje zomer is op jouw werkplek.

4) Als je baan het toelaat: begin heel vroeg en ga vroeg naar huis. Als je om 7 uur begint, ben je om 4 uur toch zeker wel weer weg. Dan heb je nog lang om van de zomeravond te genieten, zonder dat je meteen heel laat naar je bed gaat.

Fotocredits: Tumblr

Fijne zomer!

Laatste berichten van Dominique (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top