Deze groente verlicht de klachten van je kater

19-04 / Inspiratie

Oef… Werd jij vanochtend ook wakker met de gedachte ‘ik drink nooit meer?!”. Hoewel het gisteren na het vijfde glas wijn of biertje alleen maar leuker leek te worden, zit je nu met een bonkend hoofd, een vieze smaak in je mond en een misselijk gevoel. De kater komt later. Het enige waar je nu trek in hebt, is een flink gebakken ei met kaas en spek. Zo’n ontbijt verlicht de pijn wel eventjes, maar als je je langer goed wilt voelen en ook de dag erna fit wilt zijn, moet je misschien dit eigenaardige ingrediënt proberen.

Boerenkool, ja dat van die lekkere stamppot in de winter, schijnt namelijk érg goed te helpen tegen de klachten van een kater. Boerenkool bevat veel vitamine E en dat helpt bij het opbouwen van je immuunsysteem. Hetgeen wat door het drinken van alcohol wordt verzwakt. Dus fiets met je laatste kracht even naar de Albert Heijn of de groenteboer, want een portie boerenkool zorgt ervoor dat je lichaam beter in staat is om infecties te bestrijden en virussen tegen te gaan.

Geen idee wat je met die groene groente aanmoet? Hier tref je allerlei varianten, bijvoorbeeld in de smoothie, spaghetti of een frisse salade.

Fotocredits

.

Latest posts by Anna (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top