Drie redenen waarom roddelen nuttig kan zijn

30-07 / Leuk

Zelf heb je natuurlijk liever niet dat anderen het achter je rug om over je hebben, maar wij vrouwen roddelen maar al te graag over anderen. Wist je dat roddelen ook een functie heeft? En daarmee bedoel ik een positieve functie! Lees hieronder waarom.

Roddelen behoed je voor onbetrouwbare mensen
Praten over anderen levert veel informatie op, meer dan jijzelf ooit kunt achterhalen. Wie is er betrouwbaar en met wie kun jij dus met een gerust hart een relatie beginnen? Zelf bedrog uitvogelen kan alleen in een groep waar je iedereen kent.

Je maakt er vrienden mee
Lea Ellwart promoveerde in 2011 aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar roddelen. Roddels maken de verhoudingen tussen mensen duidelijk en zorgt voor hechte banden en zelfs vriendschappen.

Roddelen is goed voor je gezondheid
Aan de University of California vond eveneens een onderzoek plaats over roddelen. De proefpersonen kregen iets te zien wat niet door de beugel kan en daarmee steeg hun hartslag. Daarna mochten de proefpersonen erover roddelen en hun hartslag daalde hierdoor. De conclusie: kletsen over anderen is niet alleen een belangrijk om gezond te blijven, maar het houdt de leden ook bij de les op het gebied van normen en waarden.

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top