Een kickstart voor je lichaam

06-10 / Mooi

Je moet even doorbijten zo op de vroege ochtend, maar het is wel voor een goed doel. ’s Ochtends voor het ontbijt een glas met lauwwarm water en een uitgeperste citroen drinken is namelijk een goede kickstart voor je lichaam.

Citroenwater helpt allereerst om je spijsvertering op gang te brengen. Daarnaast zorgt het zuur van de citroen voor een goede werking van de lever, zodat deze zich van gifstoffen kan ontdoen. Ook bevat de gele vrucht veel kalium en vitamine C. Kalium houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en stimuleert de hersenen, terwijl vitamine C goed is voor onze weerstand. Deze vitamine helpt ook rimpels en oneffenheden van de huid te verminderen. Citroenen zijn daarnaast rijk aan pectinevezels, waardoor je sneller een verzadigd gevoel hebt. Citroenzuur doodt tevens slechte mond bacteriën waardoor je frisser gaat ruiken uit je mond en gaat het eventuele ontstekingen aan je tanden tegen. Sterker nog: je doet er slimmer aan je koffie te vervangen door citroenwater, aangezien koffie vocht en mineralen aan ons lichaam onttrekt. Van de zure smaak van citroen krijg je niet alleen een goede opkikker, het sap vult ook de mineralen in het lichaam aan.

Op je boodschappenlijstje? Citroenen!

Hou er overigens wel rekening mee dat het beter is om je tanden te poetsen vóór het citroen water (niet direct ervoor alleen, dan is het helemaal vies) of ruim een uur na het drinken. Op die manier bescherm je je tandglazuur tegen de zuurgraad van citroenen.

Fotocredits: Troy via Flickr

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top