Gewoon JIP.

30-10 / Inspiratie

Vaak koop ik een ansichtkaart om er voor een dierbare een mooie tekst op schrijven. Een bedankje, een levensles, een felicitatie, of gewoon, zomaar. Er zijn veel kaarten. Te veel. Ben ik in de plaatselijke boekhandel, sta ik me blind te staren op alle houders met kaarten. En die houders draaien ook rond. Meaning: nog meer kaarten! Na minuten kijken, lezen, vergelijken, kies is er eindelijk eentje uit. Maar dan komt het moeilijkste gedeelte. De tekst.

Soms oefen ik wat, krabbel ik wat zinnen op een los velletje papier voordat ik het op de kaart schrijf. Meestal hoef ik maar aan iemand te denken en dansen de woorden zo mijn hoofd uit. Hoewel recht uit het hart, ben ik er toch niet altijd tevreden over. Te sentimenteel, te versjesachtig, te zwaar. Het is bijna nooit ‘spot-on’. Tot ik JIP. ontdekte. Gewoon JIP.

JIP. schrijft de allermooiste korte teksten en gedichten. Het zijn liedjes, het is poëzie. Ik kwam de kaarten van JIP. voor het eerst tegen bij Koekwaus, een fantastisch hippe concept store van de zusjes Laura en Marlou, in hartje ‘s-Hertogenbosch. JIP. brengt een glimlach op je gezicht, zet je tegelijkertijd aan het denken, maar neemt het leven vooral niet te serieus. Eerlijkheid, positiviteit en eenvoud, dat kenmerkt Jip.

Hoera! Vanaf nu zeg ik het met de teksten van JIP. en vandaag kocht ik deze kaart voor mijn vriend.

Pssst. Naast ansichtkaarten kun je ook een prent van JIP. kopen. En zit jouw tekst er niet tussen? Dan kun je JIP. gerust mailen, ze schrijft namelijk ook op maat. Voor verkooppunten en prijzen kijk je even op de website van JIP.

Beeld: Gewoon JIP

Laatste berichten van Rosa (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top