Goed excuus voor een uitgebreid zondagsonbijt

14-06 / Lekker

Goedemorgen! Was jij al even wakker of lig je de slaap nog uit je ogen te wrijven? Hoe dan ook, het is nu inmiddels wel tijd voor een goede eerste maaltijd van de dag. Helaas wordt het ontbijt – zeker doordeweeks – veel te vaak overgeslagen en dat is niet bepaald gezond.
Het overslaan van maaltijden, specifiek het ontbijt, is in verschillende onderzoeken in verbrand gebracht met overgewicht, hypertensie (een te hoge bloeddruk), diabetes type 2 en verhoogde cholesterol levels.

Volgens een studie door de American Heart Association hebben mensen die hun ontbijt standaard overslaan een verhoogd risico op een hartaanval of het overlijden aan een andere hartgerelateerde ziekte. Vooral mannen zijn erbij gebaat om deze maaltijd nooit te skippen, aangezien het risico voor mannen nog wat hoger ligt dan voor vrouwen.

Dus: waar wacht je nog op? Breng die geliefde van je een lekker ontbijt op bed (om samen op te eten natuurlijk), verwen jezelf met een goed ontbijt of dek de tafel voor een heerlijke slome zondagochtend.

Inspiratie nodig? Lees de blogpost ‘Verrassingsontbijt‘ of ‘Uitpakken op zondagochtend‘.

Fotocredits Pinterest

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top