Goedgevoelboek.nl: Het Nederlandse Kunst Boek

30-10 / Winkelen

Zes eeuwen Nederlandse kunst. Din Pieters, oud-hoofdredacteur van Museumtijdschrift, selecteerde uit Nederlandse museumcollecties topwerken van ruim 300 schilders, beeldhouwers en fotografen. De kunstwerken, voorzien van uitgebreide toelichtingen, bieden de lezer een onmisbaar overzicht van de Nederlandse kunst in haar volledigheid.

Van Karel Appel tot Jeroen Bosch, van Hendrick de Keyser tot Joep van Lieshout – het zijn allemaal hoogtepunten uit de beeldende kunst die door de auteur voor Het Nederlandse Kunst Boek werden geselecteerd.

het-nederlandse-kunstboek-2

 

Buitenlandse invloeden

Alle geselecteerde werken zijn ook in musea te zien. Het boek gaat zeker niet alleen over Nederland. Weidse polders en ‘Hollands licht’ vormen maar een deel van het verhaal. De kunst die hier gemaakt werd, is ondenkbaar zonder buitenlandse invloeden en kunstenaars die zich hier vestigden. Zoals Nederlanders – van Dirk Bouts tot Van Gogh en Mondriaan – ook elders hun beste werk produceerden. Zelfs Rembrandt, die ons land nooit heeft verlaten, kleedde zijn figuren soms exotisch en droomde meer van verre landen dan van Amsterdamse regenten.

Cadeau

Per pagina wordt een kunstwerk beschreven dat model staat voor de tijdsperiode, waarbij ook de betekenis van de kunstenaar voor zijn tijd is weergegeven. Bij alle werken staat ook in welk museum het kunstwerk te bezichtigen is. Ruim driehonderd kunstwerken zijn op deze manier beschreven.

Het Nederlandse Kunst Boek is een prachtig verzamelwerk geworden: mooi vormgegeven en compleet. Een echte must-have voor iedere kunstliefhebber en prachtig om cadeau te doen of om te krijgen. Dit is er een voor je verlanglijstje voor Sint of Kerstman.

Het Nederlandse Kunst Boek op Goedgevoelboek.nl

Dit boek is verkrijgbaar op Goedgevoelboek.nl voor € 24,95. Verzending binnen Nederland is gratis. Op Goedgevoelboek.nl is een inkijkexemplaar van Het Nederlandse Kunst Boek beschikbaar.

het-nederlandse-kunstboek-3d

Nederlandstalig | 360 pagina’s | ISBN: 9789462581104 | Hardcover| Uitgeverij: W-books

Meer boeken van W-books vind je op Goedgevoelboek.nl.

Mathilde
Latest posts by Mathilde (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top