Relatie handen vasthouden

Hand in hand

14-11 / Inspiratie

Als jij hand in hand loopt met je geliefde, zijn jullie vingers dan in elkaar gevlochten? Of zijn jullie handpalmen naar elkaar gericht? Er gaan theorieën dat de manier waarop je als geliefden elkaars hand vasthoudt, iets zegt over jullie relatie. 

Volgens experts zijn er min of meer drie manieren om elkaars hand vast te houden en betekenen al die manieren iets anders over jullie gevoelens voor en over elkaar:

1. Met de handpalmen tegen elkaar. De persoon van wie de hand naar beneden is gedraaid en waarvan de pols aan de voorkant zit, heeft over het algemeen een dominante positie in de relatie. Tegelijkertijd neemt deze persoon ook een beschermende en verzorgende rol op zich de relatie. Je ziet deze manier van handen vast houden het meest terugkomen bij stellen die al langer samen zijn.

2. Vingers in elkaar gevlochten. Op deze manier elkaars hand vast houden toont een diepe connectie. Jullie voelen je emotioneel en fysiek verbonden met elkaar. Lichaamstaal experts menen dat deze manier van elkaars handen vasthouden vaker voorkomt aan het einde dan aan het begin van een date. Na een romantische avond samen zul je zien dat jullie handen sneller op deze manier in elkaar zullen grijpen om jullie gevoelens voor elkaar te tonen.

3. Losjes in elkaar. Als jullie slechts een paar vingers van elkaar vasthouden als je naast elkaar loopt, is dit volgens de experts een teken dat jullie emotioneel afstandelijk zijn van elkaar als stel. Jullie lichamen zijn verder van elkaar verwijderd en het lichaamscontact is minimaal. Als één van jullie zijn of haar onafhankelijkheid wil uiten of zich op een bepaalde manier ‘gevangen’ voelt in de relatie, is dit een typische manier van elkaars handen vast houden.

Het gaat bij de bovenstaande voorbeelden in principe om moment opnames. En punt drie klinkt misschien wat negatief. Als het heel warm is heb ik soms überhaupt geen zin om zijn hand vast te houden, terwijl ik dat normaal wel graag doe (altijd op manier 2 overigens). Toch zeggen dezelfde experts dat het wel goed is om in de gaten te houden hoe je elkaars handen vasthoudt, omdat dit iets is wat vaak onbewust gaat. En onbewuste lichaamstaal zegt veel over hoe we ons echt voelen. Dus ook hoe we ons voelen naar onze partner toe, of over onze relatie.

Fotocredits: Pinterest

Latest posts by Anna (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top