Hoe hou je je seksleven gepassioneerd? Tip 7

19-07 / Inspiratie

Hou hou je je seksleven gepassioneerd? Deze vraag wordt vaak aan seksuoloog en relatietherapeut Anita van Raak gesteld. Anita geeft deze week daarom iedere dag een tip om het vuur in bed weer aan te wakkeren. Vandaag: liefde vs. lust.

Je hebt de seksualiteit van de lust en seksualiteit van de verbondenheid.  Als je teveel liefdevol blijft vrijen en elkaar alleen maar liefkoost dan gaat de passie eruit. Aan de andere kant, als de seks alleen maar om lust draait houdt de relatie ook niet lang stand. Zowel lust als verbondenheid moeten daarom aanwezig zijn. Je hebt dus discomfort nodig om te kunnen groeien. Af en toe ruzie hebben met je partner is daarom helemaal niet verkeerd, want spanning is passie. We kennen allemaal toch de ‘goedmaak seks’?

En als laatste tip: durf hulp te vragen. Als je seksleven echt niet goed verloopt, vraag dan om hulp. Wacht niet tot je helemaal uit elkaar bent gegroeid. Je kunt een muziekstuk leren door een tutorial te bekijken, maar als je een leraar erbij hebt kan dat enorm helpen. Hetzelfde geldt ook voor jullie seksleven.

Alle tips van Anita lezen?

Fotocredits

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top