Huiskamerrestaurant

27-08 / Lekker

Zomaar op een willekeurige avond in een willekeurige stad met mensen die je niet kent bij iemand die je nog nooit hebt ontmoet aanschuiven voor een heerlijk diner. Het klinkt misschien vreemd, maar het kan tegenwoordig op steeds meer plekken, dankzij het huiskamerrestaurant.

Dit tamelijk nieuwe concept is ontstaan dankzij de hobbykok, die zich geen eigen restaurant kan veroorloven, maar wel graag uitgebreid kookt voor een goed gezelschap. Bij de ene kok kun je je via een papieren intekenlijst aan de deur aanmelden, bij de andere kun je via een telefoontje of via Facebook reserveren, voor jezelf of met een klein gezelschap. De bijdrage die de koks vragen kan verschillen van 10 tot 30 euro, maar de kookkunsten zijn dan ook bijzonder goed.

Via Facebook kun je een gigantisch aanbod aan huiskamerrestaurants vinden, zoals Da Rosa in Utrecht, Water&Wijn in Zwolle en 2Hoog in Amsterdam. Maar als je eens rond vraagt, is de kans groot dat er eentje bij je om de hoek zit. Kook je liever zelf? Dan begin je toch gewoon je eigen restaurant!

8fea553d5bd738fc84d88073e29c7159

Photocredits: Ask the Beast & Marits Huiskamerrestaurant

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top