Je mondhoeken omhoog denken

Je mondhoeken omhoog

06-09 / Inspiratie

Weet je wat poezen doen als ze ziek of gewond zijn? Ze kruipen in hun mandje, houden zich rustig en wachten tot het over is. En niet onbelangrijk: ze zijn niemand tot last. Ik vind dat een knap staaltje accepteren, waar wij als mens, als kampioen moeilijk doen nog wat van kunnen leren.

Acceptatie of actie

Wanneer je even niet helemaal happy bent, kun je wat mij betreft eigenlijk maar twee kanten op. De kant naar acceptatie of die naar actie. Links of rechts. Blijven staan op dit kruispunt, ertegen vechten of erover mopperen helpt je letterlijk niet verder. Beter is het om een richting te kiezen. Of je er nu voor kiest je sombere bui te accepteren of juist actie te ondernemen, het is goed.

Kies je de weg van acceptatie, leg je er dan echt bij neer dat je even niet zo vrolijk bent. Weet dat het voorbij gaat. Je hoeft niets of niemand de schuld te geven. Een bekende, inmiddels helaas overleden cabaretier zei ooit: ‘Soms moet je gewoon even flink de tering in hebben.’ En dat mag ook. Kruip even in je mandje en wacht tot het over is. Zo’n vervelende bui is een beetje als een rode wijnvlek op een witte blouse. Als je met alle macht gaat schrobben, poetsen en wrijven om de vlek weg te krijgen, bereik je niets. Erger nog: de vlek wordt groter, lelijker en gaat zeker niet weg. Je kunt er ook voor kiezen de vlek te laten voor wat ie is en erop te vertrouwen dat het er met een beetje geluk wel uitgaat in de wasmachine.

‘Denk’ je mondhoeken omhoog. Een klein beetje maar.

Heb je geen zin in je eigen gemopper of ongezellige bui en wil je je gewoon goed voelen? Onderneem dan actie. Kies er bewust voor je beter te voelen. Het naar binnen werken van een voordeelzak M&M’s of een bliksembezoek aan de plaatselijke snackbar valt helaas niet in deze categorie, inmiddels weten we wel beter. Doe iets wat werkt en waar je je letterlijk goed bij voelt. Ook al is het maar voor even. Waar word je altijd blij van? Wat werkt bij jou? Spreek jezelf toe en kom in actie. Bak een taart, maak een wandeling, restyle je huiskamer. Alles om die tunnelvisie even te doorbreken. Werkt dit allemaal niet? Neem dan deze gouden tip aan die ik van mijn yogalerares kreeg. Ontspan, sluit je ogen en ‘denk’ je mondhoeken omhoog. Een heel klein beetje maar. Je hoeft het niet letterlijk te doen, een beetje omhoog denken is genoeg. Succes gegarandeerd.

Roos Griffioen is tekstschrijver en redacteur, meer info over haar werk vind je op www.griffioentekstredactie.nl.

Roos
Latest posts by Roos (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top