Kleine dingetjes die jullie relatie als nieuw laat voelen

14-03 / Mooi

Life happens en soms dreigen we onszelf daar een beetje in te verliezen. Dagen worden weken, weken worden maanden. We vervallen in routines en vergeten dat we zelf een keuze hebben om van iedere dag iets bijzonders te maken. Zeker als je in een relatie zit waarin jij en partner al vijf, tien of zelfs langer samen zijn, vergeten we ook af en toe om onze geliefde een bijzonder gevoel te geven. En dat is zonde, zeker als je af en toe eens terug denkt aan de dingen die jullie voor en met elkaar deden toen je net samen was. Bij deze een paar tips die jouw ‘oude’ relatie weer als nieuw kan laten voelen. 

Stuur smsjes in de ochtend. Weet je nog, hoe jullie vlak voor het slapengaan driftig heen en weer smste? En hoe leuk het was om wakker te worden met een lief berichtje van jouw vlam? Dat je tegenwoordig maar op een andere zij hoeft te rollen om aan hem of haar te vragen hoe hij of zij geslapen heeft, betekent niet dat je moet stoppen met het versturen van lieve smsjes die duidelijk maken dat je aan elkaar denkt. Smsjes zijn moderne liefdesbriefjes, en het is mooi om te zien hoeveel impact een smsje in de ochtend kan hebben op een stressvolle en drukke ochtend. Onderschat dat niet.

Raak elkaar aan als je praat. Nog zoiets van een prille relatie: te pas en te onpas aan elkaar zitten. Je kon het simpelweg niet laten! Toch is dat aanraken iets wat door de jaren heen soms wat kan slijten. Ook jammer, want lichamelijk contact houdt jou en je geliefde met elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat jullie emotioneel close zijn en blijven met elkaar. En niet geheel onbelangrijk: het voelt gewoon fijn.

Twee woorden: dankjewel. Best een confronterend lijstje dit, want wie herkent het niet. Hoe vaak beginnen vragen bij jullie thuis niet met ‘Kun je even…’, ‘Wil je misschien..’, ‘Heb je voor mij..’. En hoe vaak wordt het cruciale ‘asjeblieft’ of ‘dankjewel’ daarbij vergeten? In het begin van je relatie is alles wat je geliefde doet fantastisch en te gek. Maar hoe comfortabler jullie worden in elkaars gezelschap, hoe meer je van elkaar gaan verwachten en hoe meer je daardoor ook voor lief gaat nemen. Dus laten we allemaal ons best doen om onze geliefde in ieder geval weer echt te bedanken voor wat hij of zij voor je doet – hoe klein of groot het ook is.

Neem hem of haar mee uit, naar wát dan ook. Na een werkweek van 40 uur wil je op vrijdagavond eigenlijk niets liever dan samen op de bank ploffen en jullie favoriete Netflix serie kijken. Zo’n avond is beslist ontspannend, maar herinneren zal je ‘m niet over een jaar. In het begin van je relatie maakte het niet uit hoe vol je agenda zat, je maakte tijd om samen leuke dingen te doen. Als je niet met elkaar was, dan spendeerde je tijd aan het zoeken van leuke activiteiten, concerten om samen heen te gaan, restaurants om eens te eten. Breng dat weer terug! Koop kaartjes voor de film, een museum of concert, iéts waardoor jullie niet weer in jullie vaste avond-routine vallen. Je doet beide weer even je best om er mooi uit te zien (nope, het joggingpak moet thuisblijven) en je maakt samen herinneringen waar je weer een tijdje op vooruit kunt.

Laat kleine dingen gaan. Weet je nog hoe je vroeger die kleine gekke dingen van hem of haar grappig of schattig vond? Als je langer samen bent, dan stapelen kleine imperfecties op en zijn ze ineens niet meer leuk of schattig. Natuurlijk moet je grote dingen waar je echt mee zit niet zomaar in de doofpot stoppen, maar moet je echt álles aanhalen en overal een punt van maken? Je kunt zo vaak kiezen: ga ik een fijne avond hebben, of moet ik per sé hetgeen waar ik het niet mee eens ben nu bespreken. Probeer eens wat vaker voor de eerste optie te gaan. Uiteindelijk pluk je daar zelf ook de vruchten van.

Fotocredits

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top