Klikt het?

12-04 / Gezellig

Met sommige mensen klikt het, met andere niet: zo simpel is het toch! Maar is dit wel zo gewoon en vanzelfsprekend? Wat zijn de diepere redenen van een klik (of het ontbreken daarvan)?

  1. Gedeelde ervaring en gevoelens. Tijdens een gesprek, hoe kort ook, kun je al snel op gedeelde ervaringen of gevoelens komen. Een gevoel van samenzijn en samenhoren kan hierdoor al heel snel ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelde reiservaring, een film die jullie beiden gezien hebben, dezelfde kledingsmaak of een gelijke interesse. Het hoeft dus niet groot te zijn, maar zit ‘m juist vaak in de kleine dingen.
  2. Respecteer elkaars grenzen. Iedereen kent wel iemand die altijd net iets te ver gaat, net iets te vaak (onaangekondigd!) op bezoek komt, dan net iets te lang blijft en te veel vertelt en ook te veel vraagt. Voor een klik is het belangrijk elkaars grenzen te respecteren en wederzijds vertrouwen te (kunnen) hebben.
  3. Leef hier en nu, zonder groter plan of harde verwachtingen. Je kunt vriendschap en een klik niet sturen. Ben dus samen in het hier en nu en ben niet bezig met je eigen of andermans verwachtingen van jullie relatie. Het gaat om dit moment. Door veel verwachtingen te hebben, kun je jullie gezamenlijke toekomst verstoren.
  4. Wees jezelf en bied de ander dezelfde ruimte. Als jullie je anders voordoen dan je bent, kan de klik lijken te bestaan, maar deze is dan niet echt en zal overgaan. Jezelf zijn, maakt je kwetsbaar en versterkt jullie band. Bied ook de ander de ruimte om zichzelf te zijn en oordeel niet.
Mathilde
Latest posts by Mathilde (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top