Leef losser! – 3 tips

05-07 / Inspiratie

We moeten van alles. De hele dag. En hoe goed je je ook voorneemt om vooral dingen te doen die je wil, of in ieder geval het woordje ‘moeten’ niet te gebruiken zodat het lijkt alsof je van jezelf niet de hele dag dingen moet, we moeten toch vrij veel. Zonder dat het ons opvalt. Het grappige boekje ‘Losleven’ geeft je een klein inkijkje in je eigen drukke bestaan. Geen stappenplan, geen voorgekauwd patroon, maar besef dat je toch wel veel moet. Drie tips om alvast los te komen en vrij te zijn om te doen en vooral te laten. In het boekje staan nog vele andere tips.

1. Pieker eens voor de lol
Maar liefst 40% van de dingen waarover we piekeren gaat over dingen die nooit zullen gebeuren en nog maar eens 34% over dingen die al gebeurd zijn of waar we dus niets meer aan kunnen veranderen. Wow, wat een zonde van de tijd. Daarbij besteden we ook nog eens 22% van onze piekertijd aan dingen die echt de moeite niet waard zijn. Blijft over? Juist, 4% is nuttig piekeren. Maar niet piekeren is voor de meeste denkers heel moeilijk, dus heb er dan tenminste lol in: denk maar gewoon ‘dat was lekker!’. En ga weer verder met leven.

2. Weggooien? Nee, niet kopen.
Natuurlijk kan je spullen weggeven, naar de kringloop brengen, naar kledingruilfeestjes en ze op Facebook-pagina’s aanbieden. Maar dat blijft zich herhalen zolang je spullen blijft kopen. Gewoon niet meer doen. Huur, leen of vraag je af of je het wel echt nodig hebt. Dan krijg je vanzelf meer ruimte in je huis (en hoofd).

3. Doe het niet
Doe gewoon eens iets lekker niet. De wereld vergaat niet als je niet opruimt, niet naar drie festivals, twee verjaardagen en een etentje gaat. De was loopt niet weg en de mail is morgen ook nog in je inbox. Schrijf behalve wat je moet doen ook eens op wat je niet hoeft te doen. Per se. Nu. Lekker gevoel hoor!

 

Meer leuke en handige tips? 

Losleven – Jan Wolter Bijleveld & Ingeborg Deana
Lev.
€ 17,95

 

Laatste berichten van Dominique (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top