Lekker slapen ondanks de warmte

19-06 / Gezellig

Heerlijk dat warme, zonnige weer! En die lange zwoele avonden, daar genieten we ook van. Maar zou die temperatuur ’s nachts aub een tikje lager kunnen? Heb jij ook moeite met slapen tijdens deze hitte? 9 Tips om toch lekker te slapen.

  1. Als je de kans hebt, ga dan buiten slapen. Op je balkon of in de tuin bijvoorbeeld. Leg je matras gewoon buiten neer of ga in een hangmat liggen. Kamperen in eigen tuin is ook een optie. Krijg je gelijk een vakantiegevoel van.
  2. Koel jezelf af voor je naar bed gaat. Ga even buiten zitten als het niet meer zo heet is en neem daarna een koele douche voor het slapen gaan.
  3. Maak van je ventilator een airco. Zet een kom met ijsblokjes voor de ventilator en laat de lucht je slaapkamer koelen.
  4. Hang een nat laken voor een open raam en zet de ramen tegen elkaar open. De wind zal ervoor zorgen dat het binnen iets frisser aanvoelt.
  5. Kies katoenen lakens om tussen te slapen. Katoen is koeler dan de meeste andere materialen.
  6. Vries een kruik met koud water in en leg deze in je bed bij je voeten voor wat verkoeling.
  7. Leg je lakens even in de vriezer voor je gaat slapen, zodat ze lekker koel zijn. Stop ze wel in een plastic zak zodat er geen viezigheid of nare luchtjes uit je vriezer in je lakens komt 🙂
  8. Misschien is je slaapkamer wel niet de beste plek om te slapen nu. Zoek de koudste plek op en leg daar je matras neer. Bestaat je huis uit meerdere verdiepingen? Ga dan zo laag mogelijk slapen; bijvoorbeeld in de kelder of de woonkamer. Hoe verder naar boven, hoe warmer het is.
  9. Hoe fijn ook, ga niet tegen je partner aanliggen, maar neem vannacht lekker de ruimte.

Meer artikelen lezen op Goedgevoel.nl over hitte en tips? Deze vind je via deze warmte-link.

Bron

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top