Watermeloenlimonade

Lekker! Zelfgemaakte limonade

23-07 / Lekker

Ja, het is zomer! Op warme dagen als deze is er niks zo verfrissend als een koud glas limonadeLady Lemonade deelt de top 3 homemade limonaderecepten met ons: watermeloenlimonade, limoenlimonade en framboos-perziklimonade. Heerlijke dorstlessers die je lekker zelf maakt. Ijskoud vind ik ze het lekkerst; dus voeg er naar smaak nog ijsklontjes aan toe!

Het fruit op zich is al lekker zoet, maar drink je de limonade graag wat zoeter? Denk dan eens aan palmbloemsuiker, honing of ahornsiroop als alternatief voor geraffineerde witte suiker. Heb je nog geen mooie waterkan? Kijk dan eens bij onze persoonlijke tips voor de allermooiste waterkannen.

Recept WatermeloenlimonadeWatermeloenlimonade

Ingrediënten:

  • een grote gekoelde watermeloen
  • 120 ml citroensap
  • 200 gram (palmbloem)suiker
  • 475 ml water uit de kraan

Bereiding:

Watermeloen in stukken snijden en de schil verwijderen. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer net zolang tot je drankje helemaal glad is. Zeef het drankje eventueel nog om de pitjes te verwijderen. Klaar is de limonade!

 

Recept LimoenlimonadeLimoenlimonade

Ingrediënten:

  • 6  limoenen + 1 limoen als decoratie
  • grote kan water
  • 8 el (palmbloem)suiker
  • takje munt

Bereiding:

Borstel de limoenen goed schoon. Rasp de schil van 6 limoenen en vang de rasp op in een bakje. Houd de zevende limoen apart (deze gebruik je als decoratie). Pers vervolgens de 6 limoenen uit. Vul de kan met water en voeg het limoensap, de schilletjes en de suiker toe. Roer alles goed door tot de suiker opgelost is. Laat de kan met limonade goed koud worden in de koelkast. Zeef daarna het vruchtvlees  en de schilletjes er uit. Scheur de muntblaadjes grof en snijd 1 limoen in partjes. Doe de muntblaadjes en de in partjes gesneden limoen in de kan en de limonade is ‘ready to drink’.

 

Framboos-perziklimonadeFramboos-perziklimonade

Ingrediënten:

  • 1 doosje frambozen (100 gram)
  • 3 rijpe perziken
  • 4 el (palmbloem)suiker
  • grote kan water
  • 2 citroenen

Snijd de perziken in grove stukken en pureer deze samen met de frambozen. Hou eventueel een paar framboosjes achter als decoratie. Pers de citroenen. Doe alle ingrediënten in een kan en roer heel goed, zodat alle suiker oplost. Zet de kan in de koelkast, zodat je limonade lekker koud wordt. En geniet van deze lekkere, zoete limonade.

Dit recept en heel veel andere leuke tips en recepten vind je op de mamablog voor je dagelijkse dosis inspiratie: Lady Lemonade. Fijn weekend!

Mathilde

Latest posts by Mathilde (see all)

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top