De lekkerste chocolademelk (met kaneel en marshmallow-bloemen)

30-04 / Lekker

Het is er weer voor: warme chocolademelk! In het kookboek Proef de Liefde vonden we het allerlekkerste recept voor chocolademelk, met kaneel en marshmallow-bloemen. Mmmm, dat wordt genieten. En door de bloemen van marshmallows ziet het er ook nog eens prachtig uit!

marshamellow bloem

Nodig:

2 el kristalsuiker, mespunt kaneel, 2 handjes mini-marshmallows, 50 g chocolade (gesmolten), 500 ml melk, 100 g pure chocolade (fijngehakt), 1 tl kaneel, snufje zout.

Bereiding:

  1. Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Meng de 2 el kristalsuiker met een snufje kaneel in een kommetje tot een egale lichtbruine suiker ontstaat. Knip met een schaar de marshmallows diagonaal doormidden. Het kleverige snijvlak doop je in de kaneelsuiker.
  2. Giet wat gesmolten chocolade in een rondje van ca. 7 cm diameter en 1 mm dik op het bakpapier. Zet in het midden van de chocolade drie halve marshmallowblaadjes in een rondje neer, het hart van de bloem. Zet er een tweede rondje omheen en ga zo door tot een mooie bloem is ontstaan. Laat de chocolade stollen. Je kunt dan de bloemen gemakkelijk van het bakpapier loskrijgen.
  3. Maak ondertussen de chocolademelk. Verwarm 500 ml melk in een steelpannetje tot net niet kokend. Doe de pure chocolade met de theelepel kaneel en een snufje zout in een hittebestendige kom en hier 100 ml van de warme melk op. Laat een kleine minuut staan voordat je het melk-chocolademengsel met een garde glad roert tot een egale pasta. Voeg beetje bij beetje de overige warme melk toe en roer tot een volle en romige choclademelk.
  4. Giet de chocolademelk in twee mokken en leg er een marshmallow-bloem bovenop. Die zal door de hitte smelten en een prachtig patroon vormen.

Dit recept is samen met 51 andere verleidelijke recepten te vinden in Proef de Liefde, verkrijgbaar voor € 19,95 bij bol.com.

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top