Een leven lang verliefd

31-05 / Gezellig

Paulien Timmer schreef het boek Lang + Gelukkig. Want een leven lang gelukkig met elkaar zijn, dat kan, volgens Paulien. En dat gelukkig zijn samen, kan al door zes uur per week te investeren in je relatie. Het zes-uur-stappenplan is als volgt opgesteld.

  1. Elke ochtend:
  • 6 seconden zoenen en 10 seconden knuffelen;
  • 5 minuten: wat doe jij vandaag? Vraag elkaar wat de ander die dag gaat doen. Waar heb je zin in? Waar zie je tegenop?
  1. Elke avond:
  • 20 minuten samen bijkletsen. Veel stellen begroeten eerst de kinderen uitgebreid en stellen elkaar direct allerlei praktische vragen, terwijl het goed is om ook, nee: juist, elkaar eerst uitgebreid te begroeten. Geen tijd als je thuis komt? Doe het dan als de kinderen op bed liggen of nog even spelen na het eten.
  1. Zet elkaar op nummer één. Met name als er kinderen komen, denken veel stellen eerst aan die kinderen, dan aan de dingen die ze ‘moeten’ en pas als laatste aan elkaar. Het is juist ook voor je kinderen het allerbeste als je elkaar op plek 1 zet. Het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven, zijn gelukkige ouders.
  2. Bedank elkaar voor dingen die de ander doet. Het gras maaien, het huis stofzuigen, boodschappen doen, helpen met een computerprobleem, een lekker kopje thee. Het is niet vanzelfsprekend. Bedank elkaar. Je wordt er gelukkiger van, voelt je meer gewaardeerd en zelfs je herinneringen worden er gelukkiger van

lang_en_gelukkig

 

Lang + Gelukkig  – 15 euro – bol.com

Auteur: Paulien Timmer

Uitgever: Prometheus

Winkelen
Laatste berichten van Winkelen (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top