lentezon terrasweer

Maak jezelf ‘terras-ready’ in 5 stappen

01-04 / Goed

Dit weekend wordt heerlijk weer voorspeld. Niet zomaar een beetje lekker weer, maar echt terrasweer. Wordt het zondag rokjesdag of zal het daarvoor nog nét wat frisjes zijn? Na de winter waarin we (te) veel binnen zitten, moet je jezelf – en vooral je huid – nog wel even ‘terras-ready’ maken, zodat je optimaal kunt genieten van het zonnetje. Deze vijf stappen stomen je klaar voor de lentezon.

  1. Scrub! Je huid vernieuwt zich continu. Verwijder de dode huidcellen die zich op je gezicht en je lichaam ophopen door met een circulerende beweging te scrubben. Je huid wordt hierdoor gladder en krijgt meer zuurstof. Je ziet er direct gezonder uit en je huid bruint ook makkelijker na een scrub-beurt. Maar let op: scrub niet net voordat je de zon ingaat, maar de avond tevoren om irritatie te voorkomen.
  2. Direct na het scrubben is het beste moment om je te ontharen. In de winter laat je de boel misschien wat sneller de boel, maar nu is de tijd aangebroken om al die ongewenste haartjes weer te verwijderen.
  3. Voor een gezonde blos besteed je – nu het weer zo mooi is – zoveel mogelijk tijd buiten. Ga hardlopen, fiets naar je werk, loop een blokje om of ga af en toe gewoon eventjes in de tuin of op het balkon zitten.
  4. Smeer je gezicht in met een gezichtscrème met beschermingsfactor die past bij je huidtype of gebruik zonnebrandcrème. Een verbranding is zo opgelopen en lijkt misschien onschuldig, maar inmiddels weten we allemaal wel dat dit niet zo is. Smeren, smeren, smeren dus!
  5. It’s the inside that counts! Drink voldoende (nee, dan bedoelen we niet alleen alcohol) en eet veel groente en fruit. Vervang je boterham wat vaker door een frisse salade, zorg dat je altijd fruit binnen handbereik hebt en kies eens wat vaker voor water in plaats van een colaatje. Je lijn, je humeur, je huid én je teint zullen je dankbaar zijn.

Zo, jij bent er helemaal klaar voor! Geniet van de zon, de mensen en een lekker drankje. Proost!

Mathilde
Latest posts by Mathilde (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top