Muziek zonder jas

03-04 / Mooi

3 tracks om de bloemetjes mee buiten te zetten

Het is grappig om te zien hoe het begin van de lente iedereen inspireert tot andere dingen. Van het schoonmaken van je huis, zonder jas naar buiten, vrolijke violen op je balkon of met je vrienden aan de witte wijn. En plannen maken. Plannen voor de vakantie, voor nieuwe cursussen, nieuwe diëten en trainingsprogramma’s. De lichtheid van de lente opent je geest voor het nieuwe en het onbekende.

Bij deze lentekriebels past barokmuziek misschien wel het beste. Er zijn onderzoeken die beweren dat deze muziek ervoor zorgt dat je hartslag omlaag gaat en dat je je daardoor beter kunt ontspannen en je beter kunt concentreren. Of dat waar is weten we niet, maar we weten wel dat sommige muziek je in de perfecte lente stemming brengt: klaar voor de witte wijn en de wagenwijd open ramen.

24classics laat je de wereld van Bach, Mozart en Beethoven als vanzelf ontdekken. Je kunt er gratis de muziek beluisteren die samengesteld is door muziekfanaten die het kunnen weten. Zo laten bijvoorbeeld harpiste Lavinia Meijer, de piano-broers Arthur en Lucas Jussen en ook filmregisseur Joram Lürsen (Alles is Liefde, Publieke Werken) hun lievelingsstukken aan je horen.

Er zijn 32 lijsten van bijzondere muziek te vinden. Met liefde samengesteld.

Luister naar deze drie zonnige tracks en zet ook de ramen open in je hoofd. Het is lente!
1 J.S. Bach – Prelude and Fugue in a minor
Vivaldi – While We’re Young
Vivaldi – Concerto for 3 violins in F major

Mathilde
Latest posts by Mathilde (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top