Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

23-02 / Goed

De eerste warme winterdagen geven de meeste mensen en dieren alweer lentekriebels, zeker nu het ook al langer licht blijft ’s avonds. De bijtjes worden wakker, de vogels zingen uitbundig en ook de eerste lentebloeiers komen boven. We voelen het allemaal, de lente komt er weer aan!

Maar als ik aan de lente denk, denk ik ook aan de grote voorjaarsschoonmaak. Het is misschien niet het leukste klusje, maar het moet wel gebeuren. Want een opgeruimd huis betekent ook een opgeruimd hoofd. Deze weken, waar het soms nog akelig koud en nat kan zijn, gebruik ik voor klusjes in en rond het huis.

Klusjes aftrepen

Ik maak een to-do-lijst van alle dingen die nog moeten gebeuren en pak ze één voor één aan. Het voelt zo fijn wanneer je een klusje van de lijst kan afstrepen! Bovendien werk je op deze manier vele malen efficiënter. Een andere reden om al vroeg in het jaar te beginnen met de grote voorjaarsschoonmaak is dat, wanneer straks buiten alles weer groen is en in bloei staat, ik alle klusjes al heb gedaan en lekker van het weer kan genieten. Ik moet er niet aan denken dat zo’n grote klus als de voorjaarsschoonmaak nog moet worden gedaan terwijl het prachtig weer is…

>> Lees ook: 7 Geheimen van mensen die altijd een schoon huis hebben

Aan de slag dan maar! Gisteren was het echt prachtig weer en de eerste echt warme dag van het jaar. Het kwik haalde maar liefst de 16 graden Celsius. Oftewel de perfecte dag om de ramen weer eens te zemen. Iedere ochtend doe ik een aantal klusjes zodat ik in de middagen kan genieten van leuke dingen en het warme weer. In de loop van afgelopen dagen zijn er zo toch al redelijk wat klussen gedaan. Beneden is alles al spik en span dus volgende week is de volgende verdieping aan de beurt. Tussendoor nog wat tomaten en paprika’s zaaien voor in de tuinkas en dan is de tuin ook helemaal op orde voor de lente.

Schoonmaken en klussen zullen voor mij nooit hobby worden, maar ik ben iedere keer ongelofelijk blij en trots wanneer alle klussen weer zijn gedaan. Plus dat het een stuk fijner nadenken is met een opgeruimd, helder hoofd.
Meer van Diana lezen? Zij schrijft ook op haar eigen blog: Gelukschrijven
Laatste berichten van Diana (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top