Passies kunnen veranderen

17-04 / Inspiratie

Veel mensen voelen een blokkade bij het uitspreken van hun passies of dromen. Ze voelen de angst dat als ze deze uitspreken, ze definitief worden en niet meer veranderd kunnen worden. Dit gevoel is onterecht; je passies gaan over het hier en nu. Je leeft hier en nu, niet in het verleden of de toekomst, en de passies en dromen die je nu hebt, zijn nu jouw waarheid.

Verandering is natuurlijk

Alleen in het nu ligt jouw kracht en de keuzes die je maakt, gelden nu. De tijd verandert alles, zo is het ook met je passies en dromen; ook deze veranderen in de loop der tijd. Merk je dat je geen actie onderneemt om je dromen na te jagen en je passies te leven? Dan is het waarschijnlijk tijd voor verandering. Stel je dromen bij en hervind je passie. Hetzelfde geldt als je een droom gerealiseerd hebt. Je zult dan merken dat je weer ergens anders van gaat dromen. Dat is natuurlijk. Droom verder.

Maak keuzes

Heb jij ook een lange bucketlist? Je bent niet de enige. Veel mensen streven zo veel passies of dromen na dat ze hun focus verliezen. In het hier en nu leven; in het hier en nu dromen, betekent ook dat je je aandacht geeft aan datgene wat je nu echt belangrijk vindt. Maak keuzes, focus, en streef je dromen na, als je jouw passies leeft met aandacht is dat enorm krachtig. Voel je dat je dromen of passies veranderd zijn. Laat dit gevoel dan gewoon toe, voel je niet schuldig en ben niet bang, maar stel je dromen en passies bij aan het hier nu.

Deze bijdrage komt van Bernardine van der Horst, coach en oprichtster van Heart Alignment

Fotocredits

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top