Positief uit een crisis

24-04 / Inspiratie

Ga je door een crisis of ben je er net doorheen? Dan is het goed om je te realiseren dat een crisis niet alleen negatief is; vaak leer je juist in slechte tijden de belangrijkste levenslessen. Dat het doormaken van een crisis kan zorgen voor een sterk verlangen naar verandering en dat dit positief kan zijn, laat dit voorbeeld uit de praktijk zien.

Ziek door stress

Een jaar geleden deed ik in mijn praktijk De Passietest met een man met een drukke, verantwoordelijke baan die jarenlang alle signalen van stress genegeerd had. Hij was gescheiden en woonde in een te groot en duur huis dat hij niet verkocht kreeg. Op 47-jarige leeftijd kreeg hij een licht herseninfarct en belandde hij in een persoonlijke crisis. Hij was negatief en gefocust op wat hij niet wilde, niet bezat en niet meer kon.

Leven met Passie

Door het ontdekken van zijn passies veranderde zijn manier van denken; hij zag de positieve kant van de crisis waarin hij verkeerde. Hij verschoof zijn aandacht naar wat hij wél wilde, bezat en kon. Hij merkte direct dat hij hier meer energie van kreeg. Zijn verlangen dat aangewakkerd was door de crisis gaf hem de wil om te veranderen en de resultaten werden langzaam zichtbaar in zijn leven. Zijn huis werd verkocht en een vrouw, die hij eerder ontmoet had, maar toen nog niet klaar was voor een relatie, nam zelf contact met hem op. De relatie die ontstond was precies zoals hij omschreven had in een van zijn passies.

Nieuw leven

Hij is inmiddels arbeidsongeschikt verklaard en met vervroegd pensioen, met behoud van inkomen. In lijn met zijn passies heeft hij nu geen stressvol bestaan meer, maar wel genoeg geld om van rond te komen en van te kunnen reizen (een van zijn passies). Zijn relatie is nog steeds bloeiend en hij voelt zich goed en positief. Hij heeft bewust dit nieuwe leven gecreëerd, iets wat hij zonder de crisis waar hij doorheen is gegaan, waarschijnlijk niet had gedaan.

Deze bijdrage komt van Bernardine van der Horst, coach en oprichtster van Heart Alignment

Fotocredits

De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top