Ruilen maakt blij

17-01 / Gezellig

Maartje Maas is initiatiefnemer van Little Green Dress, waarmee zij kledingruilfeesten organiseert. Wat ooit begon met één feestje in februari 2010 is uitgegroeid tot een regelmatig terugkerend event, waarbij ze vrouwen blij maakt met ‘nieuwe’ kleding die ze weer laat stralen. Little Green Dress is de grootste kledingruilorganisator van Nederland en daarmee bewijst Maartje dat het adagium ‘van ruilen komt huilen’ tot het verleden behoort. Ze begon de feestjes toen ze zelfstandig ging wonen, omdat ze de leenkleren van haar huisgenoten toch een beetje miste. Lees in dit interview haar tips voor een opgeruimde kledingkast en een goed gevoel.

Hoe ontstond Little Green Dress?

Ik woonde jarenlang in een studentenhuis waar men vrij toegang had tot elkaars kledingkast. Daarna viel het zelfstandige leven, met slechts één kledingkast, wel een beetje tegen. Daarom bedacht ik dat het leuk was om een kledingruilfeestje te organiseren, zo had ik toch weer nieuwe kleding. Het was een groot succes en kort daarna organiseerde ik een tweede feest. Om de lol van het ruilen met meer vrouwen te delen, besloot ik om Little Green Dress op te richten. De missie van Little Green Dress: vrouwen voorzien van een opgefriste kledingkast en kleding een tweede leven geven.

Heb je goede tips om je kledingkast op te ruimen?

We hebben een handig ruilen-of-huilen schema gemaakt dat je helpt om je kast op te ruimen. Zo kun je je in ieder geval afvragen of je het kledingstuk het afgelopen jaar gedragen hebt, of je dat nog gaat doen en wat je beste vriendin er eigenlijk van zegt. Een andere tip is om nadat je een kledingstuk hebt gedragen de kleerhanger om te draaien. Na een half jaar zie je dan precies welke kleding je nooit draagt. Deze kun je dan ruilen, restylen of in de textielbak gooien.

Een goed gevoel, wat is dat voor jou?

Een goed gevoel is voor mij de enorme tevredenheid en energie die ik krijg van de kledingruilfeestjes die ik organiseer. De blije mensen, de kleding die we een nieuwe eigenaar geven en zo van de afvalberg redden: het is verslavend!

Op 9 februari organiseert Maartje met Little Green Dress een ruil in Utrecht en dit jaar gaan ze zeker ook nog ruilen in Amsterdam en Rotterdam. Hier vind je meer informatie over de kledingruildata.

 

Laatste berichten van Dominique (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top