Simpele manieren om te besparen tijdens de feestdagen

16-11 / Winnen!

Nu de pepernoten in de winkel liggen, de woonwinkels hun etalages aankleden met gezellige kersttaferelen en de sfeerverlichting weer in de straten hangt, kunnen we ons er eindelijk aan overgeven: de feestdagen komen er weer aan! December is mijn favoriete maand van het jaar. Sinterklaas, verjaardagen, kerst en oud & nieuw: het is een fijn om zoveel tijd door te kunnen brengen met familie, vrienden en geliefden. En hen te verwennen met mooie cadeautjes. Maaar, de feestdagen zijn ook altijd en dure tijd. Daarom zijn een paar tips om tijdens deze tijd van het jaar toch wat te bezwaren niet verkeerd.

Maak een budget
Heb jij nu goed zicht op hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft iedere maand? Je zult er vast wel een idee van hebben, maar tel je daar ook die Starbucks koffies in de trein bij op, die snelle lunch met een vriendin of de wekelijkse bos bloemen op de markt? Door goed bij te houden wat je waar aan uitgeeft en met een budget per categorie (eten, uitgaan, kleding, huishouden etc.) te werken, zul je vanzelf zien dat er dingen zijn waar je best wat kun minderen en zo wat geld kunt besparen.

Schoonheids DIY
Ik begrijp ook wel dat een goed voorkomen, zeker met alle aanstaande feestjes en diners, belangrijk is. Even naar de kapper, je nagels laten doen, een gezichtsbehandeling. Maar als je al deze dingen door een professional laat doen, kost het je al snel klauwen met geld. En dat terwijl thuis manicures of pedicures, een haar behandeling of gezichtsmaskers minstens net zo lekker, goed en ontspannend zijn. Maar dan dus voor de helft van de prijs. Helemaal als je jouw maskers en scrubs ook nog eens maakt van ingrediënten die je toch al in huis hebt. Denk aan filterkoffie als scrub, een banaan voor glanzend haar, honing voor zachte lippen en avocado als hoofdingrediënt voor een gezichtsmasker.

Hou uitverkoop en kortingscodes goed in de gaten
Ondanks onze ‘nee-nee’-sticker kregen wij voorheen evengoed winkels een stapel met reclamefolders door de deur geduwd. Dat vond ik zo zonde, dat ik vanzelf ben begonnen die folders ook daadwerkelijk te lezen. En daar haalde ik zo nu en dan echt goede budget aankopen uit. Je kunt je ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van een paar van je favoriete winkels, zo blijf je op de hoogte van sales en speciale kortingsacties in de (web)winkel. Ook grote parfumzaken zoals Ici Paris en Douglas hebben regelmatig goede aanbiedingen. Wees er een beetje alert op en je komt vanzelf dingen tegen.

Maak je eigen cadeaus
Oké, oké, mijn eerste reactie als ik dit lees is ook “neeee”. Ik krijg visioenen van wc-rol houders als ketting voor Moederdag of een asbak van klei voor je vader. Maar eigenlijk zijn er genoeg dingen die je wél kunt maken en die ook nog eens leuk zijn om te geven en krijgen. Eentje waar ik direct aan denk: een grote pot vol zelfgebakken chocolate chip oatmeal cookies. Maar zoiets als deze sleutelhanger, of dit slabestek of deze lekkere olies kan ook heel leuk zijn. Voel je niet bezwaard als je voor een DIY cadeau gaat wegens een beperkt budget, jouw cadeau is in ieder geval uniek en komt uit een goed hart.

Fotocredits: Pinterest

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top