Spendeer de laatste 10 minuten van je dag op deze manier

27-11 / Inspiratie

Er wordt vaak aangeraden om minimaal 30 minuten de tijd nemen om te unwinden voor het slapen gaan. Op die manier slaap je rustiger en vaster en sta je de volgende ochtend met een uitgeruster gevoel op. Maar die dertig minuten zijn niet altijd even goed haalbaar. Mede doordat vermoeidheid er juist voor zorgt dat je minder wilskracht hebt (en je dus evengoed die 5de aflevering van Orange is the new black aanzet). Daarom houden we het voor nu op tien minuten. Maar dan moet je wel proberen die tien minuten echt op een verstandige manier te gebruiken:

Lees iets waar je vrolijk van wordt. Of het nu een magazine, boek of oude brief van een vriend of vriendin is, kies iets wat weinig inspanning van je hersenen vraagt, maar waar je wel een goed gevoel van krijgt.

Keep it coolEen koele slaapkamer zorgt ervoor dat we sneller in slaap vallen en maakt het idee van lekker warm onder de dekens liggen nog aantrekkelijker.

Alle iProducten weg. Het blauwe licht van de beeldschermen van onze smartphones, tablets of laptops, houdt de natuurlijke aanmaak van melatonine tegen, het hormoon dat ons slaperig maakt. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat de kwaliteit van onze slaap verbetert als we niet voor het slapen gaan naar een beeldscherm hebben gekeken. Zorg er dan ook dat je altijd pen en papier naast je bed hebt liggen, zodat je de dingen die je nog te binnen schieten toch even op kunt schrijven zonder dat je weer in dat felle licht zit te koekeloeren.

Niet je wekker zetten. Natuurlijk moet je wel je wekker zetten, maar doe dit de ochtend ervoor in plaats van vlak voordat je naar bed gaat. Op die manier zul je minder na hoeven te denken over je verplichtingen te dag erna of wakker liggen en de uren tellen die je ‘nog maar kunt slapen’.

Mediteer. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar degenen die zich aan deze manier van ontspanning wagen zijn er zeer positief over. Misschien is het ook voor jou een fijne methode om de dag af te sluiten?

Bedankje. Een van de meest effectieve manieren om onszelf gelukkig te voelen, is door het uitdrukken van je dankbaarheid. Leg naast je bed een notitieblokje of opschrijfboek neer en schrijf iedere avond voor het slapen gaan iets op waar jij dankbaar voor bent. Zo ga je met een fijn gevoel slapen.

Maak een wandeling. Als het niet al te koud is buiten, kan een wandeling in de stilte en het donker zorgen voor een hele ontspannen staat.

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top