rust in je hoofd

Start de week met meer rust in je hoofd

13-03 / Inspiratie

Het weekend is weer voorbij, de werkweek is begonnen. Goedgevoel.nl geeft je vijf tips om meer rust in je hoofd te krijgen, zodat je de werkweek evenwichtiger in gaat.

  1. Schrijf dingen op als ze in je opkomen. Leg bijvoorbeeld een schriftje naast je bed (of je telefoon) en schrijf ideeën, to do’s en andere zaken die in je opkomen gelijk op. Zo voorkom dat je er steeds aan blijft denken en krijg je meer ruimte en rust in je hoofd.
  2. Ruim op. Zorg voor een opgeruimde werkplek, een geordende tas en een opgeruimd huis. Voorkom dat je spullen steeds verplaatst, maar leg ze op een vaste plek. Je wordt zo minder afgeleid door allerlei spullen en zorgt er tegelijkertijd voor dat je niet hoeft te zoeken als je iets nodig hebt.
  3. Multitask niet. Focus je steeds op een taak en probeer niet om dingen tegelijk te doen. Doe wat je doet met aandacht en je zult zien dat je effectiever en sneller werkt als je dingen een voor een doet. Ook op persoonlijk vlak is het fijn als je aandacht hebt voor wat je doet en tijdens een gesprek bijvoorbeeld niet afgeleid wordt door je telefoon.
  4. Sport, beweeg en ga naar buiten. Door te bewegen voel je je beter door de endorfine die vrij komt in je lichaam. Ook buitenlucht en zonlicht doen wonderen voor je gesteldheid. Ga dus naar buiten, loop een rondje tijdens de lunch of fiets naar je werk, en je zult zien dat je je beter voelt. De beweging en de buitenlucht maken je hoofd leeg en geven je meer rust.
  5. Leef nu. Blijf niet piekeren over het verleden en richt je niet te veel op de toekomst. Probeer in het hier en nu te leven. Wat gebeurd is, kun je niet veranderen en ook de toekomst kun je maar beperkt beïnvloeden. Creëer ruimte in je hoofd door je vooral te focussen op de plek waar je nu bent.

Fijne werkweek!

Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top