Tantra up your life!

25-10 / Inspiratie

Als ik het woord Tantra hoor, denk ik automatisch aan Sting. Hij beweerde ooit in een interview negen uur lang seks te hebben gehad, zonder het krijgen van een orgasme (hij gaf later toe dat het maar om 5 uur ging, incluis pauzes). Maar Tantra is meer dan alleen seks, het is een eeuwenoude levensfilosofie die draait om de kunst van het liefhebben; van jezelf, het leven en de ander.Het idee dat het gevoel van verlangen op zich een staat van geluk kan zijn, staat hierbij centraal. Je jaagt dus niet alleen een doel na (neem: een orgasme) maar leert te genieten van het verlangen zelf. Het is even wennen, maar door zo om te gaan met seksualiteit (en het leven!), leer je veel meer te genieten en naar je lichaam en behoeftes te luisteren.

Hier volgen een aantal tips die je zelf makkelijk kan toepassen:

Massage
Maak de slaapkamer sfeervol met kaarsjes, wierook en evt. een rustig muziekje. Zorg dat je meerdere zintuigen prikkelt. Masseer elkaar allebei uitgebreid met massage olie. Probeer te genieten van het verlangen naar je partner. Zorg dat je het hierbij laat om te oefenen in het niet vervullen van je verlangens.

Lepeltje Lepeltje
Ga fijn lepeltje lepeltje met je partner liggen. Ga beide op je linkerzij liggen zodat beide chakra’s met elkaar in verbinding kunnen komen. Probeer samen tegelijk te ademen, om zo in elkaars energie en ritme te komen.

Edging
Probeer te vrijen zonder het krijgen van een orgasme. Je gaat tegen elkaar aanliggen, raakt elkaar aan, windt elkaar misschien op. Maar alles zonder doel het gaat erom de seksuele energie tussen jullie te ervaren en hiervan te genieten. Voel ondertussen wat er met je gebeurt tijdens dit experiment. Voel je liefde, pijn, boosheid, compassie, opwinding? Alles mag er zijn. Neem er de tijd voor. Het gaat bij Tantra om het intieme contact tussen elkaar.

Dit is nog maar een tipje van de sluier. Tantra is een uitgebreide filosofie, maar het is zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen. Niet alleen om de verbinding met je partner in de slaapkamer een boost te geven, maar ook om op meerdere levensgebieden toe te passen.

Tantra festival
Waar?
Bij Djoj, Rotterdam
Wanneer? Zaterdag 1 november

Tantra Dancing – Wild & Live
Waar?
bij Club Lite, Amsterdam
Wanneer? Vrijdag 7 november om 19.30 uur. 

Bron: Tantra, het verlangen naar verbinding. Auteur: Jan den Boer.

Leoni
Latest posts by Leoni (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top