Tip: zo blijven jouw bloemen het langst vers

15-05 / Inspiratie

Baal jij er ook altijd van als een mooie bos bloemen na een dag of twee, drie al wat verslapt en gaat hangen? Je wilt het liefst dat dat mooie boeket minimaal een week fris en fleurig op je tafel blijft staan. Gisteren las ik over een experiment waarbij gekeken werd wat je het beste met bloemen kunt doen om ze zo lang mogelijk mooi te houden.

De onderzoekers bekeken welke methode het beste werkt om bloemen vers te houden. Een paar van deze methodes waren bijvoorbeeld om de bloemen koel te houden (zoals bij vers fruit) of een koperen stuiver (want dit metaal heeft een uitstekende antibacteriële werking), een fijngestampte aspirine (dat zou dezelfde werking als planten voeding hebben) of een kopje bleek (gaat bacteriën en schimmel tegen) bij het water te gooien. Alle theorieën werden een week lang uitgetest en vervolgens werd gekeken welke bloemen er het beste bij stonden.

Wat blijkt? ’s Avonds je boeket in de koelkast zetten zorgt ervoor dat je bloemen veel langer mooi blijven. Aangezien veel mensen daar in Nederland (vs. de grote koelkasten in Amerika) geen plek voor hebben, kun je wel zoeken naar een andere koele plek in huis. Een nacht in de bijkeuken, beschut op het balkon of in de schuur doet ook al wonderen voor de staat van je bloemen. En ’s ochtends zet je zo weer een fris boeketje op tafel.

Fotocredits

Laatste berichten van Anna (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top