Vijf dingen om vandaag te doen als het regent en koud is.

27-04 / Leuk

Je kunt deze Koningsdag natuurlijk gewoon naar een buitenevenement gaan of met een kleedje in de regen proberen spulletjes te verkopen of kopen, maar met het voorspelde koude en natte weer is het handig om ook wat alternatieven te hebben. Vijf tips voor een gezellige Koningsdag 2016. Enne… mocht het weer toch meevallen: dan ga je toch gewoon alsnog naar een vrijmarkt of festival.

  1. Organiseer thuis je eigen Oranje feestje met koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen. Wie zegt dat deze typische Koningsdag-activiteiten altijd buiten moeten plaatsvinden?
  2. Ga (met de auto) de deur uit en ga lekker naar de sauna, reserveer een bowlingbaan of ga naar de bioscoop. Voor kleine kinderen is een binnenspeeltuin of het zwembad een leuk alternatief. Wil je toch een Koningsdagactiviteit? Doe jezelf een lol en zoek naar een binnenactiviteit, zoals de kindervrijmarkt op de NDSM-werf in Amsterdam.
  3. Trek er toch buiten op uit, maar laat de doorregende vrijmarkten en concerten voor wat ze zijn. Regenlaarzen en poncho aan en lekker het bos of de polder in; ouderwets stampen in de plassen. Zorg ervoor dat er een café in de buurt is, zodat je achteraf lekker kunt opwarmen met een warme chocolademelk of lekker drankje. Misschien staat er zelfs nog wel erwtensoep op de kaart.
  4. Ga op kroegentocht. Kies een straat uit met veel kroegen bij elkaar, zodat je niet steeds je poncho aan en uit hoef te doen. En het is echt niet erg als je uiteindelijk de hele dag in kroeg drie blijft hangen.
  5. Haal (of maak) een oranje tompouce, trek een oranje t-shirt aan en bekijk lekker warm vanaf je bank het Koninklijk bezoek aan Zwolle. Daarna start je die serie die je nog steeds wilde zien of kijk je een (paar) film(s). Je eten laat je lekker bezorgen, dan hoef je daar de deur ook niet meer voor uit. Geniet van deze extra vrije dag!
Mathilde
Laatste berichten van Mathilde (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top