Verspreid positiviteit

01-11 / Inspiratie

Positief denken is niet altijd even makkelijk. Tegenslagen, teleurstelling, negatieve mensen, negatieve gedachten; ze maken het je moeilijk om het positieve te blijven zien. Met deze 6 tips bevorder je niet alleen de positiviteit in jezelf, maar draag je ook bij aan de verspreiding van positiviteit in je omgeving.

  1. Richt je op wat goed gaat. Van nature blijf je vaak langer hangen in (kleine) dingen die niet zijn gegaan dan dat je aandacht uitgaat naar alles wat wel goed gaat.
  2. Alles is relatief. Realiseer je dat negatieve gebeurtenissen en gedachten relatief zijn. Ieder heeft zijn eigen realiteit. Door positief te denken zal jouw realiteit ook positiever worden.

>> Lees ook: Overal iets positiefs in zien is goed voor je gezondheid

  1. Probeer het positieve te zien in negatieve ervaringen. Richt je vervolgens op dat positieve om jezelf vooruit te brengen en inspireer anderen om hetzelfde te doen.
  2. Lachen is gezond. Neem het leven niet te serieus en lach mee. Als je lacht, komen hormonen vrij die je een gelukkiger gevoel geven en stress verminderen.
  3. Laat negatieve energie los en ontspan. Spanning en angst leiden tot stress en staan positief leven in de weg. Vertrouw op jezelf; vertrouw in de ander; vertrouw in de toekomst.

>> Lees ook: Het belang van samen lachen

  1. Ga met een glimlach door het leven. Lach naar mensen, stel je open. Verspreid door je uitstraling en houding je positiviteit.
Mathilde
Latest posts by Mathilde (see all)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top