radijs

Vijf keer slanker met de goede groente

28-05 / Lekker

Voldoende bewegen, niet te veel eten en letten op wat je in je mond stopt, helpt bij een goed figuur en een goed, gezond gevoel. Maar wat kan je dan eten voor meer resultaat? Niet allemaal zijn ze namelijk toch even gezond. Sommige groenten bijvoorbeeld hebben meer water dan anderen en zij dus calorie-armer. Anderen bevatten juist meer zetmeel en zijn daardoor zwaarder. Check hieronder vijf tips die je goed doen voelen.

Radijsjes
Radijsjes bestaan voor 94% uit water, zijn lekker fris en kan je gebruiken op veel momenten: in de sla, op brood (niet meteen zout overheen gooien!) en bevatten weinig vetten en koolhydraten. Ze zijn een ideale combinatie met komkommer. Een komkommer-radijssalade met wat lente-uit erdoor en je hebt een heerlijk zomerse, frisse maaltijdsalade die ook nog eens je honger stilt.

Venkel
Venkel is eetlustremmend en werkt goed voor je spijsvertering. Dus minder lekkere trek en een gezonde maaltijd. Je kan venkel gebruiken in salades, maar ook gewoon los eten.

Rode bietjes
De rode biet geeft je heel veel mangaan, een mineraal die zorgt voor een optimale spijsvertering. Goed voor lichaam en geest! In de zomer kan je ook heel goed een rode bietjessalade maken. Leuk voor bij de picknick. Pas wel op je witte kleren, rood van bieten gaat niet zomaar uit je shirt.

Kool
Kolen in alle soorten en maten helpen je om tijdens het sporten sneller vet te verbranden. Dat is fijn, dan is sporten dubbel zo effectief!

Eet een salade of soep voor de grote maaltijd
Als je de maaltijd begint met een slaatje of een groentesoep (een lekkere dikke, met veel groente, niet helder), is een goed deel van je maag al gevuld. Je zult dan gewoon veel minder eten en het verzadigingsgevoel zal alvast beginnen. Je eet minder van de hoofdmaaltijd, die vaak vetter is en meer koolhydraten bevat!

Laatste berichten van Dominique (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top