volgen voor gevorderden

Volgen voor gevorderden – 3 oefeningen

18-03 / Inspiratie

Volgen is voor veel van ons niet heel makkelijk. We focussen al jaren op leiderschap. In het nieuws, in managementboeken, in het dagelijks leven, op het werk. Het lijkt wel of leidinggeven het belangrijkste is van alles. Maar… zonder volgers geen leiders. En volgen is een kunst op zich. Maar het is te leren, gelukkig. Caroline Perrée, trainer en coach, schreef een boek vol leuke tips, goede (en soms confronterende) oefeningen en geweldige openbaringen. Wat dacht je van:

1. Zet jezelf even op een laag pitje, nog liever, zet jezelf in de bezemkast. En geef daarmee je gesprekspartner, het maakt niet uit wie, helemaal centraal. Wat gebeurt er?

2. Stem je ademhaling af op die van degene met wie je praat. Dus adem gelijk in en gelijk uit. Ervaar een extreme openheid in je gesprek.

3. Maak voor jezelf een lijstje met woorden die voor jou het leven weergeven. Het mag ook met voorwerpen, beelden, foto’s of desnoods een tekening. Hoe ziet jouw wereld eruit? Wat vind je logisch, of belangrijk? En welke patronen volg jij? Wanneer is het lastig als je die patronen moet loslaten?

Deze tips en oefeningen zijn er maar een paar uit het boek ‘Volgen voor Gevorderden’ van Caroline Perrée , trainer en coach. Een lekker leesbare handleiding over hoe je een betere volger kan worden. Met sprekende voorbeelden, stappenplannen, oefeningen en tips. Maar ook gewoon een gezonde dosis theorie waardoor je anders over jezelf gaat denken.

Volgen voor Gevorderden 
Caroline Perrée – Uitgeverij Lev.
€19,95

Wil jij een exemplaar winnen? Ga naar onze Facebook-pagina om mee te doen aan de winactie!

Laatste berichten van Dominique (alles zien)
De Goedgevoel-nieuwsbrief!
Wil jij ook in je mail verrast worden met de best gelezen artikelen en leuke aanbiedingen?
Schrijf je dan in voor de Goedgevoel-nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief wordt ongeveer eens per maand verstuurd.
* = verplicht veld
back to top